Yozgatlı Dernekler Federasyonu, kış mevsiminin soğuk günlerini sıcak etkinliklerle ısıtmaya devam ediyor.
Yozgatlılar Arabaşı Buluşmasında Bir Araya Geldi
Mamak Safaktepe Parkı'nda bulunan Yozgatlı Dernekler Federasyonu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Şefaatli ilçesinin Sarıkent Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen arabaşı buluşması, Ankara'daki Yozgatlıları bir araya getirdi.

Sarıkentlilerden Yoğun Katılım
Çok sayıda davetli ve Ankara'da yaşayan Sarıkent köyü sakinlerinin katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Avukat Yusuf Kaya'nın sunumuyla başladı.
Sarıkent Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Yıldız, açılış konuşmasında derneklerinin faaliyetlerini anlattı. Yozgatlı Dernekler Federasyon Başkanı Ahmet Koç ise, federasyonun Ankara genelindeki etkinlikleri hakkında bilgiler paylaştı.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Ahmet Koç Sarıkentlilerin başarılı faaliyetlerine dikkat çekerek,
“Bu programlar gurbette sıla hasreti çekenleri bir araya getiriyor ve sıla hasretini bir nebze olsun dindiriyor. Ankara’da bulunan Sarikentli'ler birlik ve beraberlik içerisinde birçok güzel ve başarılı programlara imza atıyor” dedi.

Etkinlik, yapılan yemek duasıyla son buldu. Bu buluşma, hem Yozgatlıların hem de Ankara'da yaşayan Sarıkentlilerin birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren bir etkinlik oldu. Bu sayede kış günlerinin birlik ve beraberliği ayrışmaması sağlandı. Sarıkentliler, bu tarz etkinliklerin daha sık düzenlenmesini bekliyor. Ankara ve Yozgat arasında sıcak bir köprü kurulması için anlamlı bir gelişme olduğunu da ifade ettiler. 2024 yılına girmeye çok az bir zaman kala düzenlenen etkinlikten güzel geri dönüşler alındı.





