Yozgatlı şair ve yazar Hakkı Yurtlu, Şehitler Haftası dolayısıyla Yozgat Şehitler Fen Lisesi'nde öğrencilere özel bir şiir sunumu gerçekleştirdi.
Araştırmacı yazar ve şair Hakkı Yurtlu, öğrencilere şiirin güzelliklerini anlatarak, "Şiiri sevmek lazım, sevdirmek lazım ve nihai olarak da yazıp kitaba dönüştürmek lazım," diyerek gençlere şiir yazma ve okuma konusunda ilham verdi. Mehmetçiğe yazılan kahramanlık şiirlerini de okuyarak şehitleri anan Yurtlu, öğrencilere bu duygusal anı paylaşmanın önemini vurguladı.
Etkinlik, Şehitler Fen Lisesi Müdürü Mehmet Fatih Başkal, edebiyat öğretmenleri Gonca Ceylan ve Burcu Bozkır'ın da katılımıyla gerçekleşti. Programda öğrencilere şiir yazma teknikleri üzerine bilgiler verildi ve merak edilen sorular cevaplandırıldı.
Müdür Mehmet Fatih Başkal, şehitler haftasında okullarına böyle bir etkinlik düzenleyerek şiiri gençlere sevdiren şair Yurtlu'ya teşekkürlerini iletti. Şair Yurtlu'nun bu nezaketi ve mütevazılığı, okulda şiirin sevilmesine ve anlaşılmasına katkıda bulunmuş oldu.