Festivalin açılışına Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, belediye başkanları, üniversite rektör yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Öğrenciler ve basın mensupları da festival boyunca etkinlikleri takip etti.

Yozgat Kültürü KBÜFEST’te Tanıtıldı

Yozgat adına stant açan Yozgatlı Öğretim Görevlisi Şevket Ulutürk, Yozgat kültürünü Karabük Üniversitesine taşıdı. Standı, Yozgatlı akademisyenler Dr. Öğretim Üyeleri Mustafa Canlı, Şükrü Çelik, Mehmet Başkurt, İsmail Özeken ve öğrenciler Sevim Sıla Daştan, Bengisu Gündoğdu, Kaan Güvercin birlikte en iyi şekilde tanıttı.

Murat Seçkin’den İstanbul’da Unutulmaz Türk Sanat Müziği Gecesi
Murat Seçkin’den İstanbul’da Unutulmaz Türk Sanat Müziği Gecesi
İçeriği Görüntüle

Yozgat standında Meşhur Desti Kebabı, Arabaşı, Gilik (Cöt) Bulgur Köftesi, Çam Kolonyası ve Çehrilik Lalesi Kolonyası yer aldı. Öğrenciler ve ziyaretçiler Yozgat mutfağının lezzetlerini deneyimledi, özellikle Arabaşı büyük ilgi gördü.

Rektör ve Yetkililerden Övgü

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Üniversite Genel Sekreteri Lütfü Köm ve diğer daire başkanları, Yozgat mutfağını deneyimleyerek lezzetlerinden övgüyle söz etti. Bu durum, standın başarısını ve öğrencilerin katkısını pekiştirdi.

KBÜFEST, Kültürlerin Buluşma Noktası Oldu

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, açılışta yaptığı konuşmada KBÜFEST’in Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve kardeşlik ruhunu temsil ettiğini belirtti. “Tematik festivallerle öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve Karabük halkımızın birlikte eğlenebileceği, illerin kültürlerini tanıyabileceği bir ortam oluşturuyoruz.”

Festival boyunca Erzurum ESAV Bar Ekibi ve Şehit Mehmet Esen Ortaokulu öğrencileri halk oyunlarıyla sahne aldı. Kampüs genelinde kurulan 81 il tanıtım standı, öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Muhabir: Haber Merkezi