Altın 6439.49 %1.51
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4387 %0.04
Euro 53.4931 %-0.27
Sterlin 61.517 %0.07

Ankara’da Golden Brush Uluslararası Resim Sergisi Tamamlandı

Ankara’da Golden Brush Uluslararası Resim Sergisi Tamamlandı

Resim Sanatı İnsanlıkla başlayan ve ilk çağ avcı toplayıcı toplumlarda insanların mağara duvarlarına iletişim amaçlı yaptığı hayvan figürleri ve çeşitli işaretler, resimler bu sanatın ilk örnekleri olarak kayda geçti. İnsanoğlu kâh sevincini kâh sıkıntısını hissettiklerini tuale ya da farklı alanlara çizerek ya da resmederek diğer insanlara toplumlara aktarmaya çalışıyor. Özellikle batıda yaşanan Rönesans hareketinin öncülerinden sayılır ressamlar.

Resim Sanatı İnsanlıkla başlayan ve ilk çağ avcı toplayıcı toplumlarda insanların mağara duvarlarına iletişim amaçlı yaptığı hayvan figürleri ve çeşitli işaretler, resimler bu sanatın ilk örnekleri olarak kayda geçti. İnsanoğlu kâh sevincini kâh sıkıntısını hissettiklerini tuale ya da farklı alanlara çizerek ya da resmederek diğer insanlara toplumlara aktarmaya çalışıyor. Özellikle batıda yaşanan Rönesans hareketinin öncülerinden sayılır ressamlar. Resim sanatı insanlık tarihiyle başlaması da bu sanatın insanlık için önemini ortaya koyuyor. Bir toplumun gelişmişlik ölçülerinden birisi de Resim ve sanata verilen değerle ölçülür.

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik süreç nedeniyle tüm ülke gibi, Ankara Halkı da zor günler yaşıyor. Özellikle çığ gibi büyüyerek artan zam dalgası toplumun büyük bir bölümünü etkiliyor. Bu zamlardan ve sıcaklardan bunalan vatandaşın bir nebze nefes almak, stresten uzak gezerken keyif aldığı bir organizasyonu geride bıraktı. Geleneksel hale gelmiş “4. Altın Fırça Uluslararası Resim sergisi” Ankara Kulübü’nün katkılarıyla, Ankara Zafer Çarşısı resim sergi salonunda 23 Ağustos da başlayan resim sergisi 27 Ağustos 2023 tarihinde sanatseverlerin gönlünü kazanarak işlevini tamamladı.                                                                                                 

Türkiye Ankara’da 23- 27 Ağustos 2023 arasında gerçekleşen ve geleneksel hale gelen Golden Brush “4. Altın Fırça Uluslararası Resim sergisi” ‘Sanat Severlerin’ beğenisine sunuldu. Türkiye’de ‘Resim sanatının’  gelişmesini ve yeni ressamların yetişmesinde öncü bir işlev üstlenen Ankara Kulübü Derneği, Uluslararası Resim Sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunduğu eserleri, Türkiye’nin diğer illerinde de sanat ve resim severlerin beğenisine sunmak üzere Ankara’daki resim sergisi 27 ağustos günü saat 16.00 itibariyle tamamlandı.

çalışma modellerini yakından görerek bilgi dağarcıklarına katkı sağladılar.  

destek veren başta sanatseverler olmak üzere yurtiçinden, dışından herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Şadi Lübnan: Çocukluğumda resim yapmaya yeteneğim olduğunu gördüm. Bu keşifle beraber küçük yaştan itibaren resim yapmaya başladım. Sürekli çalışarak kendimi geliştirdim. Yaşadığım yer dağlık bir bölge olması nedeniyle bölgemizde bulunan çeşitli renklerden oluşan tabiattan etkilendim ve onları resmetmeye başladım. Tabiatın bu zengin nimetlerini avantaj olarak kabul edip çalışmalarımı sürdürerek ilerlettim ve bir seviyeye getirdim. Resim yapmak insanın içinden gelen bir yetenek ve duygu. Kişi her ne yaşarsa yaşasın, olumlu veya olumsuz bu içinden gelen duyguları fırçaya yansıtabilir. Duygularını resim yaparak aktarabilir. Yeni yetişen ressamlara da her ne yaşarsanız yaşayın asla resim yapmaktan vaz geçmeyin. Yaşadıklarınızı çizgilere dökebilirsiniz. İçinden geldiği gibi duygularını yansıt diyorum.

sağlık turizmi çalışmalarını geliştirebilir, resim ve diğer sanatsal faaliyetlerle.

eğitim alarak ressam oldum. Resim yapmaya devam ediyorum. Buraya da 2 eserle katıldım. Eserlerimden birisi iki kadının resmini yaptım. Kadın remiyle hem güzelliği hem de güzel yaşantıyı yansıtmaya çalıştım.

Ressam Lübnan: Buraya katılmaktan memnunun. Sizlere de röportaj için teşekkür ederim. Üniversitede resim eğitimi aldım. Kadının toplumda yerini ve konumunu anlatmaya çalışarak resim yapmaya başladım. Buraya 2 eserle katıldım. Resimlerimde kadının toplumda ki yerini ve konumunu yansıtmaya çalışıyorum.  Kadının toplum içerisinde bulunduğu yaşantısını resim çizgilerine yansıtarak anlatmaya devam ediyorum.

öğretim üyeliği yaptım. Aynı zamanda Kuveyt sinemasında yönetmenlik yapıyorum. Türkiye ve tüm Dünya’daki gençler resim sanatıyla ilgilensin ve kendilerini geliştirsin.  Muhakkak resim sanatıyla ilgilensinler.

Ahlem Baydun Lübnan:  Resim yeteneğim var ve çocukluğumdan beri resim yapıyorum. Aynı zamanda uluslararası hukukçuyum. Burada olmaktan çok mutluyum. Resim alanında burada yeni sitiller görerek kendimi geliştirmek anlamında faydalandım.  Aynı zamanda da sanatçılarla etkileşim içerisinde olmaktan çok mutluyum. Kendimi geliştirmek anlamında burası çok faydalı oldu. Resim Dünyayı geliştiren bir sanattır. Tüm insanlığa ve toplumlara resim yaparak mesaj verilmesini diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.