Altın 6387.2 %0.69
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4342 %0.04
Euro 53.4664 %-0.31
Sterlin 61.503 %0.04

Türk Dünyası ve Anadolu Etimesgut Festivalde

Türk Dünyası ve Anadolu Etimesgut Festivalde

Etimesgut Belediyesi, 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ni 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenliyor. 7 ülkeden 81 şehir ve 400 sanatçı ile gösteri ekibi, Türk Dünyası ve Anadolu Etimesgut Festivali'nde bir araya gelecek.

Etimesgut Belediyesi, 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ni 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenliyor. 7 ülkeden 81 şehir ve 400 sanatçı ile gösteri ekibi, Türk Dünyası ve Anadolu Etimesgut Festivali'nde bir araya gelecek.

Etimesgut Belediyesi, 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ni 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek, festival, Türk Beyleri Kent Meydanı'nda gerçekleştirilecek ve Türk kültürü ile sanatını tanıtmayı amaçlıyor. Zara, Sefo, Mustafa Yıldızdoğan, Öykü Gürman, Ziynet Sali, Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Özgürcan Çoban ve Funda Arar gibi ünlü sanatçılar da festivalde konser verecekler. Festivale, yurt içinden ve yurt dışından 400 gösteri ekibi de katılıyor.

Belediye Başkanı Enver Demirel, festivalin heyecan verici bir etkinlik olduğunu ifade ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik için bir araya gelmeyi planladıklarını belirtti. Festivalin Türk kültürünü ve sanatını sergileme fırsatı sunacağını dile getiren Demirel, tüm Ankaralıları festival için davet etti.

Festivale Çok Sayıda Ülke Katılacak

Festivalde Azerbaycan, KKTC, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan gibi ülkeler büyükelçilik düzeyinde katılım sağlayacakları belirtildi. Ayrıca Türk dünyasının devlet olamamış toplulukları da festivalde yer alarak kendilerini tanıtma fırsatı bulacakları ön görülüyor.

Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden dernek ve vakıflar aracılığıyla katılım sağlayan topluluklar, kültürel zenginliklerini festivalde sergileyerek katılımcıların beğenisine sunulacağı ifade edildi.

Ankara, Çankırı, Sivas, Niğde, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Gaziantep, Konya, Gümüşhane, Samsun, Trabzon, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van ve Bitlis illeri de temsil edilecek. Katılımcılar, kendi yöresel kültürlerini ve sanatlarını sergileme fırsatını yakalayacaklar.
Festival, gündüz stantlarda kültürel öğelerin sergileneceği bir bölümle başlayacağı, akşamları ise konserler ve etkinliklerle devam edeceği belirtildi. Bu etkinliklerle Türk dünyası ve Anadolu'nun kucaklaşması, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekişmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.