Yozgatlı Dernekler Federasyonu’ndan Yaza Merhaba Konseri
Yozgatlı Dernekler Federasyonu (YDF) Türk Halk Müziği Korosu, “Yaza Merhaba Konseri” ile müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 28 Haziran 2026 Pazar günü Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konserin, türkü dolu özel bir geceye sahne olması bekleniyor.
Yozgatlı Dernekler Federasyonu bünyesinde iki yıldır çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu, “Yaza Merhaba Konseri” ile yeniden dinleyicilerin karşısına çıkacak.
Federasyon tarafından yapılan açıklamada, koronun yoğun bir hazırlık sürecinin ardından sahne alacağı ve birbirinden seçkin türkülerin seslendirileceği belirtildi.
Konser 28 Haziran’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde
Müzikseverlerin merakla beklediği konser, 28 Haziran 2026 Pazar günü saat 19.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Etkinlikte Türk halk müziğinin sevilen eserlerinin yanı sıra, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren özel repertuvarın da yer alacağı ifade edildi.
“Türkülerimizin Birleştirici Gücüyle Buluşuyoruz”
Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun açıklamasında, konserin sadece bir müzik etkinliği değil aynı zamanda kültürel bir buluşma niteliği taşıdığı vurgulandı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İki yıldır aynı heyecan ve özveriyle çalışmalarını sürdüren YDF Türk Halk Müziği Koromuz, ‘Yaza Merhaba Konseri’ ile yeniden sizlerle buluşuyor. Türkülerimizin birleştirici gücüyle, aynı ezgide buluşuyoruz. Tüm hemşehrilerimiz ve dostlarımız davetlidir.”
Kültürel Etkinliğe Yoğun İlgi Bekleniyor
Yozgatlılar başta olmak üzere tüm vatandaşların davet edildiği konserin, yoğun katılımla gerçekleşmesi bekleniyor. Etkinliğin, kültürel birlikteliği güçlendirmesi ve Türk halk müziğine olan ilgiyi artırması hedefleniyor.
Yozgatlı Dernekler Federasyonu, benzer kültürel etkinliklerle hemşehri dayanışmasını ve sosyal birlikteliği sürdürmeye devam ediyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.