Bağlum Karşıyaka Mahallesi’nde kurulacak olan kurban satış alanında kurbanlık satmak isteyen esnaflar, Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Takip, Tahsis ve Büro Amirliği’ne bizzat başvuru yaparak işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvurular, mesai saatleri içinde yüz yüze alınacak ve 2 Mayıs Cuma günü mesai bitimi itibarıyla sona erecek.

Başvuru için gerekli belgeler de netleştirildi.

Kurban satış alanında yer almak isteyen esnafların başvuru sırasında, nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, bir adet vesikalık fotoğraf, kurbanlık hayvan listesi, bağlı bulunulan il veya ilçe tarım müdürlüklerinden alınacak işletme tescil kaydı (hayvanların kulak küpe numaraları ve yaşlarını gösterir belge) ile kurban satış yeri ücreti ödeme belgesi ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Esnaflar kura ile belirlenecek çadırlarda satış yapacak

 Kurban satış alanındaki çadır yerleri, 6 Mayıs Salı günü saat 13.30’da Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde kurulacak komisyon huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Bu kura, adaletli ve şeffaf bir dağılım yapılması açısından büyük önem taşıyor. Kura sonucunda yerleri belirlenen esnaflar, 7 Mayıs Çarşamba günü itibarıyla çadırlarını kurmaya başlayabilecekler.

Kurbanlık hayvanların alana giriş tarihleri de belli oldu

Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Örnek İş Birliği ve Başarı Hikayesi
Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Örnek İş Birliği ve Başarı Hikayesi
İçeriği Görüntüle

Büyükbaş hayvanlar için alana giriş süresi 30 Mayıs Cuma günü saat 00.00’da sona erecek. Küçükbaş hayvanların ise 3 Haziran Salı günü saat 00.00’a kadar alana alınmasına izin verilecek. Belirtilen tarihler dışında hayvan girişine kesinlikle izin verilmeyecek. Hayvan sağlığı ve kurbanlık kriterlerine uygunluk açısından da önemli kurallar uygulanacak. Özellikle satışa sunulan dişi hayvanlar için “damızlık olamaz” raporu zorunlu olacak. Bu belgeyi sunamayan esnafların hayvanları satış alanına kabul edilmeyecek.

Editör: Haber Merkezi