Altın 6368.96 %0.4
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.435 %0.04
Euro 53.4305 %-0.35
Sterlin 61.4731 %0

“BU iŞiN UCUNDA ÖLÜM VAR!”

“BU iŞiN UCUNDA ÖLÜM VAR!”

Alınan ciddi önlemler ve yasaklara rağmen covid-19 hastalığı ile mücadele bazı vatandaşların duyarsızlıkla ısrar etmesi vakaların her geçen gün ciddi oranda artmasına neden oluyor.

ÇAMLIK TV’DE ANLATTILAR
Bu süreçte sorumluluk bilinci ile hareket eden Yozgat Çamlık TV, covid-19 hastalığı ile mücadele edenlerin feryadını dile getirdi. Canlı olarak yayınlanan programda korona ile mücadele eden hastalar, “Bu işin şakası yok ucunda ölüm var” diyerek vatandaşlar uyardılar.
Yozgat Çamlık TV ekranlarında yayınlanan Tarık Yılmaz ile Yozgat Gündemi programının bu haftaki konusu ‘Covid-19 salgınının Yozgat’taki durumu’, konukları ise bu hastalıkla mücadele etmiş isimler oldu. Stüdyoda İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Abdullah Cesur’un yer aldığı programın yapımcısı Yozgat Çamlık Gazetesi Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz, covid-19 virüsü ile mücadele ettiğini hatırlatarak, önemli paylaşımlarda bulundu.
BEN DE HASTALANDIM…
Yılmaz, Çamlık TV’de 3 çalışma arkadaşı ile birlikte Kurban Bayramı’nda rahatsızlanarak korona testi olduğunu ve çıkan pozitif sonuçla yaklaşık 20 gün bir mücadele süreci yaşadıklarını dile getirdi.
Covid-19’un Yozgat’ın en ücra köşesine kadar ulaşan çok ciddi bir salgın olduğunu vurgulayan Yılmaz; “Bu hastalığa ben de yakalandım. Çok ciddi sıkıntılar yaşamadım ancak belirtilerini hissettim. Her şeyden önce ismi çok ağır bir hastalık. Ve sonucunuz pozitif çıktığında kendinizi unutup ‘Evladıma, eşime, anne-babama ya da bir insana bulaştırdım mı acaba’ şeklinde iç muhasebe yaşıyorsunuz’ dedi.


ÇANDIR BELEDİYE BAŞKANI MESAJ VERDİ
Çandır Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün de yayına telefonla bağlanarak kendisinin de Covid-19 testi pozitif çıkan hastalardan olduğunu söyledi.
Halen evde ilaç tedavisinin devam ettiğini ve karantina altında olduğunu söyleyen Örgün; “Sonucum pozitif çıktığında, ilk duyduğumda evdeydim. O dan demek ki bir yerde hata yaptık. Bir tara eşim, bir tarafta kızlar, bir tarafta torunlar, o anda insanın sevdiklerine yaklaşamama üzüntüsü yaşıyor. Şükürler olsun bir saat sonra kendimize geldik.
Demek ki Ceban-ı Allah’ın bir sınavı dedik soğuk kanlı olmaya çalıştık ama ilk etapta yakınlarının sağlığını düşünüyorsun, onlara zarar verdim mi acaba diye düşünüyorsun. En üzüntüsü bu.
Bu hastalıkta şuna dikkat etmek gerekiyor kendimizden ziyade sevdiklerimizin sağlığını düşünürsek onları korumak adına tedbir alırsak, zaten herkes de sevdiğini korumayı düşündüğü için bu haftalığı bertaraf ederiz diye düşünüyorum” dedi.


NE Kİ UCUNDA ÖLÜM MÜ VAR DİYENLERE ‘EVET BU İŞİN UCUNDA ÖLÜM VAR…’ DİYORUZ
Kısa bir süre covid hastalığı mücadelesi veren YOSİAD Ankara Şube Başkanı Haydar Demirer de yaşadıklarını anlatırken çok önemli bir de mesaj verdi.
Ağabeyi ile birlikte hastanede bir süre tedavi de gördüklerini hatırlatan Demirer; “Öyle bir ağrı sızı oluyor ki Allah göstermesin ağlıyorsunuz. Çok zor çok sıkıntılı bir süreç. Ne olur dikkat edelim bizim yapabileceğimiz bu. Dışarıdan ayakta geçirdin diyorlar, ne yazık ki bu durum böyle değil, çok ciddi ve sıkıntılı bir durum, çok dikkat etmemiz lazım. Yaşamayan bilemez. Biz bazı işlerde ucunda ölüm mü var deriz. Bu işin ucunda ölüm var. Bu iş bu kadar bu kadar ciddi…”
HEM MADDİ HEM MANEVİ TEMİZLİK ŞART
Programın stüdyo konuğu olan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Abdullah Cesur, da önemli bilgiler paylaştı, uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
“Hastalıktan ne kadar uzak durur, ne kadar ötelersek aşı bulunduğu takdirde rahat bir şekilde bu hastalığı savacağız” diyen Cesur, “Bulaşmaması için uğraşacağız ama ille de bulaşacak diyorsak da öteleyebildiğimiz kadar ötelememiz lazım” dedi.
Temizlik vurgusu da yapan Cesur şöyle konuştu: “Biz mümkün olduğu kadar bulaşı önleyeceğiz, önleyemiyorsak öteleye bildiğimiz kadar öteleyeceğiz. Temizlik imandandır, dinimizin emri de bu. Bütün hastalıklar pislikten geliyor. Temizlik hem maddi hem manevi olarak da temizlik. Fikri olarak da temiz olmamız lazım. Başkasına bulaşmaması için çaba sarf etmemiz lazım, insanları sevmemiz lazım, yakınlarımızı sevmemiz lazım. Bu da bir düşünce temizliğidir. Diğer yönden fiziksel temizlik de şart zaten. Dinimizin emri olan temizliği hem fiziksel hem ruhsal halledeceğiz. İnsanın muhabbete ihtiyacı var elbette, arkadaşlarla buluşacaksa da mesafeyi koruyarak buluşmamız lazım. Eğer riskli alanlar var ise kapalı alana gireceksin, temas mesafesini koruyamıyorsan kesinlikle maskemizi takacağız, ayrıldıktan sonra ellerimizi yıkacağız. Asansörde, merdivenlerde fazla temas etmeyeceğiz. Eve girdiğimiz takdirde önce elimizi yıkayacağız, sonra üzerimizi değişeceğiz, sonra elimizi tekrar yıkayacağız ki kıyafetleri çıkarırken bulaşma olduysa ihtimalini de ortadan kaldıralım.”
Tarık YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.