Altın 6418.9 %1.19
BIST 14456.4 %0.24
Dolar 46.4396 %0.02
Euro 53.4946 %-0.27
Sterlin 61.4499 %-0.04

Diz, omuz, kalça gibi ekrem ağrılarından nasıl kurtulurum? Eklem ağlarına köklü yönetm

Diz, omuz, kalça gibi ekrem ağrılarından nasıl kurtulurum? Eklem ağlarına köklü yönetm

İnsanlarda diz, omuz veya kalçada ciddi eklem ağrısına yol açan kıkırdak hasarları farklılaşabilen özellikteki kök hücrelerin kullanılmasıyla tedavi edilebiliyor.

Özel Amasya Kolmed Hastanesinde görevli Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ertuğrul Güngör, kök hücre tedavisine ilişkin bilgiler paylaştı. Kök hücrelerin yetişkinlerde yağ dokusu ve kemik iliğinde bulunan öncü hücreler olduğunu anlatan Ertuğrul Güngör, “Bu hücreler çoğalabilme ve farklılaşabilme özelliğine sahiptir. Eklemlere uyguladığımızda eklemdeki kıkırdak hücrelerine dönüşerek kıkırdak onarımını sağlamaktadır” diye konuştu.

İşlemi genellikle orta düzeyde eklem hasarı olan hastalarda kullandıklarına değinen Güngör, “Biz bu işlemi omuz, ayak, bileği, kalça, diz, el bileği gibi büyük eklemlere uygulamaktayız. Bu tedavi yöntemi hastanemizde başarıyla yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.