Altın 6368.96 %0.4
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.435 %0.04
Euro 53.4305 %-0.35
Sterlin 61.4731 %0

Evde bakım ücreti değişti

Evde bakım ücreti değişti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, evde bakım hizmeti ücretlerinin değiştiğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, evde bakım hizmeti ücretlerinin değiştiğini açıkladı.

Neşeli, “Evde Bakım Ücretini 1.544 TL’ye Yükseltildi. Engelli evde bakım hizmetinden yararlanan bireylere düzenli olarak yapılan ödemeler her yıl ocak ve temmuz aylarında güncellenmektedir.

İlimiz genelinde engelli bakım hizmetini sunan bakıcıya 2020 Temmuz ayı öncesinde 1.460,61 tl ödeme yapılmakta iken Temmuz ayında yapılan güncelleme ile aylık ödeme tutarı 1.544 tl’ye çıkartıldı.2006 yılından beri uygulanmakta olan evde bakım hizmetinden ilimiz genelinde 41 bin engelli yakını yaralanmıştır. 2020 yılında yapılan ödeme toplamı 33 milyon tl iken 2006 yılından beri yapılan ödemelerin toplamı ise 395 milyon tl’dir” dedi.

BİR MİLYON DESTEK SAĞLADIK

Yozgat bin 35 çocuğa bir milyon destek sağladıklarını açıklayan Abdullah Neşeli, “İl Müdürlüğümüzün çocukla ilgili önceliği çocukların ekonomik nedenlerle kurum bakımına bırakılmaması, önce aileleri ve yakınlarının yanında kalmasıdır. Bu kapsamda aylık 1035 çocuğumuz için 1 milyon tl Sosyal Ekonomik Destek (SED) sağlanmıştır. Ailesi yanında bakımı sağlanan çocukların akranları ile aynı şartlara sahip olması için verilen SED hizmetinde çocuk başına yapılan yardım miktarı 1.023 TL’den 1.082 tl’ye yükseltildi. Ayrıca koruyucu ailelere de çocuk başına yapılan ödemede miktarın 1.485 tl’den 1.687 ₺’ye çıkarıldı. İl Müdürlüğümüz ihtiyaçlar doğrultusunda uygulanan sosyal hizmet modelleri ile dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardımlarla desteklenmekte sosyal hayata daha güçlü entegre olmaları amaçlanmaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.