Altın 6374.49 %0.49
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4344 %0.04
Euro 53.4418 %-0.35
Sterlin 61.4755 %0

Hastalara aylık bağlanacak

Hastalara aylık bağlanacak

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hastalara aylık bağlanacak.

Verem ve SSPE hastalarına hem psikososyal destek hem de maaş bağlanacak. Hastalara aylık bin 80 lira maddi yardımda bulunacak.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, verem hastalığının hala bir halk sorunu olduğunu söyledi.
Şahin, Dünya genelinde verem görülme sıklığı ve ölüm hızlarının düştüğünü belirtti
7-13 Ocak tarihleri arasının verem haftası olarak kutlandığını dile getiren Dr. Fatih Şahin, Toplum Sağlığı Merkezinin düzenlediği eğitimler ile farkındalık oluşturduğunu kaydetti.
Şahin, “Tüberkülozun sosyal bir hastalık olması, devlet desteğiyle sürdürülmesi gerektiği anlaşıldığında devletimiz bu mücadeleye el atmıştır. Dünyada bir ilk olarak ülkemizde psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan Tüberküloz ve SSPE hastalarına destek olmak amacıyla 2017 yılında Bakanlığımızca proje hazırlanmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte çalışma yürütülmüştür. Bu çalışma kapsamında iki Bakanlık arasında protokol imzalanmış olup 2018 yılı Ocak ayından itibaren ekonomik ve sosyal kriterlere uyan, kesin tanı konulmuş hastalarına psikologlar ve sosyal çalışmacılar tarafından psiko-sosyal destek verilecektir. Ayrıca bu hastalarımıza hayatlarını kaliteli bir şekilde sürdürebilmeleri için nakdi yardım verilmeye başlanacaktır. Bu yardımlar hastalığın tedavisinin bitiminden 6 ay sonrasına kadar devam edecektir. Hastalar Bakanlığımıza bağlı verem savaş dispanserleri tarafından, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat dilekçe ile başvurmaları için yönlendirilecektir. Başvuruları incelenen ve yardıma uygun bulunan hastalara aylık nakdi yardımlar maaş kartı yolu ile verilecek ve yardımın devamı hastanın tedavisine uyum şartı ile olacaktır. Maddi kapsamda tüberküloz ve SSPE hastalarına tedavi süreleri boyunca aylık bin 80 lira verilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.