İl Sağlık Müdürlüğünden ‘ihmal’ açıklaması
İl Sağlık Müdürlüğü, Şefaatli Devlet Hastanesine başvuru yapar bir koronavirüslü hasta ile ilgili açıklama yaptı.
İl Sağlık Müdürlüğü, Şefaatli Devlet Hastanesine başvuru yapar bir koronavirüslü hasta ile ilgili açıklama yaptı.
İl Müdürlüğü 22 Mayıs tarihinde Şefaatli Devlet Hastanesine başvuru yapan 67 yaşındaki bir vatandaş ile ilgili bir açıklama yaptı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, koronavirüs salgını ile ilgili hatasız çalıştıklarını söyledi.
Şahin, “22.05.2020 tarihinde Şefaatli Devlet Hastanesine müracaat eden 67 yaşındaki vatandaşımız hastanede görevli sağlık memuru tarafından triajı yapılmış, hastamızın ateş ve kasık ağrısı şikayetleri olduğu öğrenilmiş, hastamızın triajını yapan sağlık memuru konuyu acil nöbetçi hekimine danışmış, hastanın oğlu ve eşi ile birlikte hastaneye özel araçla geldiğini hasta kendisi beyan etmiş, Sağlık Bakanlığı algoritmalarına göre ambulansla sevk kriteri olmadığı için ayaktan Bozok Üniversitesi Hastanesine müracaat etmeleri önerilmiştir. Biz Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilk günden beri hastanelerimizde gerekli tedbirleri en üst seviyede almış olduğumuz ve uyguladığımız için her ateşi, ağrı şikayetleri olanın ambulansla hastaneye taşınması ve burada hemen tedavi edilmesi gerekmekte olduğu gibi bir algı oluşmuştur. 15 Mart 2020 tarihinde ilk test yaptığımız günden 2 gün sonra 17 Mart 2020 tarihinde ilk pozitif vakamız olduğu bilgisini aldık. O tarihten bugüne kadar hem 1.basamak ta çalışan filyasyon ekibimiz hem hastanelerde çalışan tedavi ekiplerimiz, ilk günden bugüne sanki bir sağlık çalışanı gibi bizimle bir ve beraber olan emniyet mensubu ekiplerimiz, jandarmamız, belediye ekiplerimiz, milli eğitim, afat, gençlik spor çalışanlarımız cansiperane olarak Sayın Valimiz Kadir Çakır Beyefendinin emir ve koordinesinde en ufak bir risk veya ihmale fırsat vermeden tüm gerekenleri yerine getirmiştir. İlimizde hiç bir zaman hastanelerimizin ve yoğun bakımlarımızın Covit 19 yönünden sıkıntılı bir duruma düşmeden çalışması gayretinde olduk ve bu sıkıntılı duruma hiç düşmedik.
Sayın Valimizin emir ve koordinasyonu ile alınması gereken tedbirler konusunda pandemi kurulumuzda, öngörüsü yüksek karar ve talimatlarla tedbirlerimizi bilim kurulunun önerileri öncesinde uygulamaya almaya hazır hale geldik. Sayın Valimizi her zaman üstüne basa basa verdiği talimatı olan” yüzde 100 hatasız olmak zorundayız ve en ufak hataya ve tedbirsizliğe yer yok” düsturuna sonuna kadar uyarak çalışmalarımıza devam ettik. Bunula birlikte medyada (özellikle sosyal medyada) Yozgat halkının uyulması gereken tedbir ve kurallara iyi bir şekilde riayet ettiğini gördüğü için şaşkınlığını dile getiren bazı kişiler olduğunu da üzülerek gördük.
Yozgat halkı her zaman olduğu gibi bu pandemi sürecinde de üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmiştir. Gönüllülük esası ile bizler kadar Covit 19 ile mücadele etmişlerdir.
Yozgat’ta Covit 19 nedeni ile bugüne kadar büyük sıkıntılar yaşanmaması ve sürecin her daim kontrol altında götürülmesinde en büyük pay bizzat Yozgat halkının kendisindedir.
Son olarak başta Sayın Valimize, tüm kurum ve kuruluş çalışanlarımıza, özelliklede Yozgat halkına Covit 19 sürecinde verdiği katkılardan dolayı teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ederim” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.