Yozgat'ta 20 Kasım Kutlaması: Şehir Hastanesi'nde Çocuk Haklarına Dikkat Çekildi
Yozgat Şehir Hastanesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı.
Yozgat’ta 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, Şehir Hastanesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin iş birliğiyle anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Etkinlik, Yozgat'ın sağlık alanındaki önemli kurumları tarafından düzenlenerek, çocuk haklarının önemi bir kez daha vurgulandı.
Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılında kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin yıldönümü olarak dünya genelinde kutlanıyor. Yozgat Şehir Hastanesi'nde gerçekleşen etkinlik, bu önemli günü kutlamak ve çocukların hakları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi. Etkinlik, aynı zamanda Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü ve Çocuk ve Yaşam Öğrenci Topluluğu’nun katkılarıyla daha da anlam kazandı.
Çocuk Hakları Günü’nde Farkındalık Yaratıldı
Etkinlik, Yozgat Şehir Hastanesi'nin Çocuk Polikliniği’nde gerçekleştirildi. Burada, çocuk hakları üzerine yapılan konuşmalar ve etkinlikler, çocukların haklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlendi. Etkinliğe, Yozgat Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Karaarslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Elif Tinel, Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak ve üniversite öğrencileri katıldı.
Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak, etkinlikte yaptığı konuşmada, çocuk haklarının sadece bir gün değil, her gün hatırlanması ve korunması gerektiğine vurgu yaptı. Taplak, "Bugünün çocukları, yarının yetişkinleri olacak. Bu yüzden çocukların haklarının farkında olmaları, hem bireysel hem de toplumsal gelişim için son derece önemlidir," dedi. Etkinlik boyunca çocuklara yönelik hakların korunması ve geliştirilmesi üzerine pek çok bilgi paylaşıldı ve çeşitli interaktif oyunlar ve etkinliklerle çocukların ilgisi çekildi.

Çocuklar İçin Sağlık ve Eğitimde Farkındalık Yaratıldı
Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencilerinin de katkı sağladığı etkinlikte, çocukların sağlık ve eğitim hakları üzerinde duruldu. Öğrenciler, çocuklara yönelik sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmak ve eğitimde eşit fırsatlar sağlamak amacıyla çeşitli sunumlar ve bilgi paylaşımları gerçekleştirdiler. Aynı zamanda, etkinlikte çocukların psikolojik ve sosyal gelişimleri konusunda da uzman kişiler tarafından bilgilendirme yapıldı.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Karaarslan, çocuk hakları gününe dair yaptığı açıklamada, hastane olarak çocukların sağlığına ve gelişimine büyük önem verdiklerini belirtti. Karaarslan, "Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümeleri, sadece fiziksel sağlıklarını değil, aynı zamanda duygusal ve psikolojik sağlıklarını da kapsar. Bu tür etkinlikler, çocukların haklarını ve ihtiyaçlarını anlamalarına yardımcı olur," şeklinde konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.