Altın 6370.11 %0.42
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4332 %0.04
Euro 53.4304 %-0.38
Sterlin 61.4568 %-0.03

Yozgat’ta karantinada olan kişi sayısı belli oldu

Yozgat’ta karantinada olan kişi sayısı belli oldu

Yozgat’ta Korona virüs nedeniyle karantinada olan kişi sayısı belli oldu

Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat’ta korona virüs salgını nedeniyle karantina da olan kişi sayısını açıkladı.

Vali Çakır, “Çakır, bugüne kadar Yozgat'taki hastanelere koronavirüs nedeniyle 503 kişinin başvurduğunu aktararak, "Müracaat edenlerden 215 kişiden numune alınırken, yapılan doktor kontrolünde 288 kişi kriterlere uymadığı için numune alınmamıştır. Numunesi sonuçlanan 79 kişi taburcu edildi. Doktor kontrolünden geçilen 37 hasta evinde izole şeklinde takip ediliyor, hastanemizdeki şüpheli sayısı 99 kişidir. Bizim merkezde iki hastanemiz vardır ve Şehir Hastanemiz pandemi hastanesi olmuştur. Koronavirüs olan hastalarımıza bakmaktadır." diye konuştu.

Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat'ta Korona virüs nedeniyle 503 kişinin hastanelere başvuru yaptığını kaydetti.

Yozgat Valiliği toplantı salonunda Korona virüs (covid-19) ile ilgili basın açıklamasında bulunan Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat genelinde alınan tedbirlerin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Basın mensuplarının ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda Çekerek ilçesine bağlı Yukarıhacılı ve merkeze bağlı Derbent köylerini karantina altına almak zorunda kaldıklarını söyleyen Vali Çakır, şehir dışında ve yurt dışında yaşayan vatandaşlara çağrıda bulundu. Vali Çakır, "Korona virüsle mücadele kapsamında her bir bireye tek tek görev düşüyor. Bu anlamda Yozgat dışında yaşayan hemşerimize seslenmek istiyorum. Lütfen memleketinize gelmeyin. iki köyümüzü karantinaya aldık. Köylerde sosyal mesafe korunması ve bizlere haber vermeden il dışından gelenlerle temasa geçilmesi sonucu oldu. Olağan-üstü bir şey olmadan gelmesinler. Evlerde bile sosyal mesafeyi korusunlar. Hijyen kurallarına uyalım. El hijyeni kuralına özellikle uyalım. Sağlık ekiplerine durum belirtelim” dedi.

Hastanelere Korona virüs nedeni ile 503 kişinin başvurduğunu söyleyen Vali Çakır, “Sonuç bekleyen 79 kişi var. 215 kişinin numunesi alındı. Hastanede şüpheli sayısı 99, taburcu sayımız ise 78’dir" dedi. Bu söylediğim rakamların tamamı şüpheli olan rakamlardır diğer rakamlar zaten Sağlık Bakanımız tarafından açıklanmaktadır. Merkezimizde bulunan Şehir Hastanemiz pandemi hastanesi olmuştur. Sadece Korona virüs olan hastalarımıza bakmaktadırlar. Hastalarımız Bozok Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gitmeleri gerekir” şeklinde konuştu.

65 yaş üstü olan vatandaşların evden hizmet aldığının da altını çizen Vali Çakır, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın Bakanlığımız talimatıyla evden dışarı çıkmamaları gerekiyor. Bu vatandaşlarımızın yanında kimse yoksa ihtiyaçları Vefa Gurubumuz tarafından gideriliyor. Şu ana kadar bu vatandaşlarımızdan 4 bin 494 talep geldi ve bunlardan 3 bin 124 kişinin talebi karşılandı. 86 kişinin talebi de sosyal yardımlaşma vakıflarımıza yönlendirildi” ifadelerinde bulundu.

28 Mart’tan itibaren emniyet ve jandarma ekiplerinin kontrollerine yoğun bir şekilde devam ettiğini de dile getiren Vali Çakır, “28 Mart itibariyle 2 bin 781 araç kontrolü yapıldı, 5 bin 359 şahısta kontrol edildi. Bu şahıslar arasında sıkıntılı, riskli gruplardaki kişilerde tedbir olarak kontrol altına alındı. Yine dışarıya çıkma yasağına uymayan 100 kişiye de para cezası uygulandı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.