Altın 6446.64 %1.63
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4539 %0.03
Euro 53.4959 %-0.25
Sterlin 61.5702 %0.15

Yozgat'ta Kızılay Kan Bağışı Bekliyor

Yozgat'ta Kızılay Kan Bağışı Bekliyor

Türk Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ekrem İlker,  15 Aralık 2019 tarihine kadar Yozgat Cumhuriyet Meydanında Yozgatlıları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Türk Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ekrem İlker, 15 Aralık 2019 tarihine kadar Yozgat Cumhuriyet Meydanında Yozgatlıları kan bağışında bulunmaya davet etti.

İlker, 151 yıldır dil, din, cins, ırk vb. hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında olan Türk Kızılay’ın faaliyet alanlarından birisi de güvenli kan temini olduğunu söyledi.

Türk Kızılay Hastanelerin kan ihtiyacını gönüllü kan bağışçılarının yaptıkları kan bağışlarıyla karşılandığını belirten İlker, “Kan laboratuar ortamında üretilemez ve kaynağı sadece insandır. Kan vermeye engel bir sağlık sorunu olmayan 18 – 65 yaş arası erkekler 3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan bağışı yapabilirler. Kan bağışının sürekli ve düzenli olarak yapılması hastanelerdeki kan ihtiyacı için çok büyük önem taşımaktadır. Bağışladığımız 1 ünite kandan 3 ayrı kan ürünü elde edilir ve 1 ünite kan bağışı yaparak 3 kişinin hayatını kurtarmaya vesile oluruz” dedi.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI DA ALINIYOR

İlker, “Ayrıca kan bağışının yanı sıra kök hücre bağışında bulunarak kanserli hastalara umut oluruz. Bu nedenle 15 Aralık 2019 tarihine kadar saat: 10.00 – 18.00 arasında Yozgat Cumhuriyet Meydanında Kan Bağışı Aracımız kan alımına devam edecektir. Yaptıkları gönüllü kan bağışlarıyla bizlere her zaman destek olan Yozgat halkımıza teşekkür ediyor ve kan bağış aracımızda kan bağışında bulunmaya bekliyoruz. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.