Altın 6440.85 %1.53
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.431 %0.02
Euro 53.5105 %-0.24
Sterlin 61.5563 %0.13

'Bu fırsatı değerlendirin'

'Bu fırsatı değerlendirin'

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat ziyareti sırasında sadece ‘Hafif Raylı Sistem’in gündeme getirilecek olmasına tepki gösterdi.

Özışık, yaptığı yazılı açıklamada; “"Cumhurbaşkanı Yozgat'a geldiğinde kendisinden sadece hafif raylı sistem isteyeceğiz" konulu haberi okudum. Önce şaka yapıyorlar diye düşündüm. Sonra aynı haberi bir kaç farklı yerde görünce gerçekten sizin tarafınızdan söylendiğini büyük bir üzüntü ile gördüm.
Bu şehrin o kadar acil öncelikleri varken cumhurbaşkanından hafif raylı sistem istemek neden? Evet bende isterim şehir merkezi ile kampüs arasında hafif raylı sistem ama Allah aşkına bir acil eylem planı yapsak en acil on yatırımı sıralasak ilk ona girer mi” ifadelerine yer verdi.
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’a da seslenen Özışık, şunları kaydetti:
“Göreve başladığınız günden beri yaptığınız ve yapmak istedikleriniz ile ilgili sizi çoğunlukla takdir ettim. Hatta sizin tüm çalışmalarınızda dürüstlüğünüzle ilgili kimsenin bir söz edemeyeceğini de her ortamda sakarya escort söyledim. Fakat dürüstlük sadece kendi işini doğru yapmak olmamalı yanıbaşımızdaki bu talihsiz açıklamaya Yozgat için müdahale etmelisiniz.”
Özışık’ın tepki dolu açıklaması sırasıyla AK Parti İl Başkanı Celal Köse, STK başkanları ve Yozgat halkına hitaben yaptığı açıklamayla şu şekilde gerçekleşti:
“Bu şehirde doğmuş büyümüş şehrin sorunlarını bilen başarılı saygın işadamı bir arkadaşımızsın. İl başkanlığından önce TSO başkanlığına adaylığınız sürecinde Yozgat’ın öncelikleri konusunda sohbet etmiştik. Son sözümüzde hepimiz aynı şeyleri söylüyoruz sorunları biliyoruz öncelikle ve yapılması gerekenler belli demiştik. Hafif raylı sistem önceliklerimiz içinde hiç yoktu hiç konuşmadık. Bu talihsiz açıklamaya müdahale edeceğinize vali beyi bu yanlıştan döndüreceğinize inanıyorum
Bugüne kadar yapılan hiç bir toplantı çalıştay panel ya da benzer bir organizasyon da gündeme bile gelmeyen bu konuda lütfen sessiz kalmayın. İki organizemizde ihtisas OSB olur her ikisinde çalışan sayısı 20.000 olur. Hava alanı açılır, hızlı tren ???? yolcu taşımaya başlar. hayvancılık OSB hayvan pazarı buğday pazarı biter. Çevre yolu hizmete açılır. yeni küçük sanayi Sitesi planlandığı gibi yapılır şehrin nüfusu 200 bine üniversite öğrenci sayısı 50.000 bine ulaşır. O zaman hafif raylı sisteme sıra gelir.
Et süt kurumu içerisinde günlük 100 ton kapasiteli bir fabrika 7 senedir kaderine terk edilmiş yatıyor. Bu fabrika açılırsa süt aldığı aile işletmelerinde yaratacağı istihdam en az 3000 olur. Bu fabrikanın açılması için Sayın Bekir Bozdağ 2014 mart ayında Yozgat'tan 9 kişilik bir heyete söz vermişti. Bu fabrikayı kurum isterse kendi de açar fakat bizim önerdiğimiz model farklı idi
Süt üreticisinin de ortak olarak korunduğu, isim hakkı, fason imalat hakkını da içeren detaylı bir çalışma idi bu çalışma TSO da mevcut. Fabrika'nın ziraat odası damızlık Birliği süt üreticileri birlikleri ve TSO ve borsaya devrini içeriyordu. Bir kaç kurum ve bakanlık onayı gerekiyordu bu sebeple Cumhurbaşkanı oluru şarttır. Cumhurbaşkanına arz edilirse Yozgat için mükemmel bir kazanç olur
Önceliklerimiz mevcut OSB'lerin ihtisas OSB’ye dönmesi, özel teşvikler alabilmesi, tarım ve hayvancılık ihtisas OSB'lerin, havaalanı hızlı tren Yozgat'ın Türkiye lojistik sisteminin aktarma merkezlerinden biri olması, hayvan pazarı buğday pazarı et kombinesi ve fuar alanının entegre bir tesis olarak Yozgat sorgun arasına yapılması, Çevreyolu ve yaratacağı yeni imar alanlarının şehrin sosyoekonomik gelişmişlik seviyesine yapacağı katkılar gibi öncelikler sayılır. Ama hafif raylı sistem tabiri caizse "ayranın yok içmeye tahtıravalli ile gidiyon çeşmeye" tarzı bir şey olmuş. Lütfen bu fırsatı kaçırmayalım. Hiç bir şey yapmasak şu süt fabrikasını açsak büyük hizmet olur. TSO başkanını yanınıza çağırın fabrika ile ilgili modeli dinleyin inanın cumhurbaşkanına arz edilecek ehemmiyette özel bir proje arz ettiğinizde kesin kabul edecektir ve sizde büyük bir hizmete vesile olacaksınız isminiz yıllar sonra muhabbet ve hizmetle anılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.