İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz'a Basın Açıklaması Engeli
İYİ Parti'de İç Çekişme: Genel Başkan Adayı Kodaz, Basın Açıklaması Yapmasına İzin Verilmediğini Duyurdu.
İYİ Parti Genel Başkan adayı Avukat Günay Kodaz, partinin genel merkezinde basın açıklaması yapmasına izin verilmediğini kamuoyu ile paylaştı. Kodaz, genel başkan adaylığını duyurma talebini İYİ Parti Genel Sekreterliği'ne dilekçeyle bildirdiğini ve başlangıçta olumlu yanıt aldığını ancak sonrasında engellendiğini açıkladı.
İYİ Parti içinde yaşanan bu olay, partideki iç dinamikler ve demokratik süreçler hakkında soru işaretleri uyandırıyor. Kodaz, yaşananları 'demokrasiye ve hukuka aykırı' olarak nitelendirerek, bu durumun şeffaflık ve adalet ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı. Ayrıca, sesinin kesilmek istenmesini kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade etti.
Bu gelişme, İYİ Parti'nin genel başkanlık yarışında gerilimin artmasına yol açarken, partinin demokratik işleyişine dair tartışmaları da beraberinde getirdi. Parti içi demokrasinin işleyişi ve adayların eşit şartlarda yarışabilme hakları, bu tür engellemelerle gölgelenmiş durumda.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.