İYİ Parti Yerel Seçimlerde Umduğunu Bulabilecek Mi?
Türkiye yakın geçmişte Cumhurbaşkanlığı ve Genel Milletvekili seçimlerini gerçekleştirmiş ve 2024 Mart sonunda ise yerel seçimlere hazırlanıyor. Siyasi partiler de bu süreçte aday belirleme çalışmalarına hız verdi. İktidarın yeniden seçilmesi, muhalefet tarafından yönetim sisteminin tek adam nedeniyle yönetilemediği ve ülkenin bilinmezliği savrulduğunu iddia ederek birçok eleştiriler yöneltiyor.
Türkiye yakın geçmişte Cumhurbaşkanlığı ve Genel Milletvekili seçimlerini gerçekleştirmiş ve 2024 Mart sonunda ise yerel seçimlere hazırlanıyor. Siyasi partiler de bu süreçte aday belirleme çalışmalarına hız verdi. İktidarın yeniden seçilmesi, muhalefet tarafından yönetim sisteminin tek adam nedeniyle yönetilemediği ve ülkenin bilinmezliği savrulduğunu iddia ederek birçok eleştiriler yöneltiyor. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sosyoekonomik sorunlara değinen İYİ Parti Sağlık Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer Çamlık TV Çamlık Gazetesi Ankara ekibine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Seçimler sonra mevcut Cumhurbaşkanlığı sisteminin yönetime devam etmesiyle birlikte ülkenin sosyoekonomik ciddi sorunlarla çalkalandığını iddia eden muhalefet partilerinden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, ülkenin yönetilemediğini savrulduğunu ifade etti.
Demirer, “Türkiye yakın dönemde seçim sürecini tamamladı ve şu anda karşılaştığımız en temel sorun, yönetim sistemi” diyerek, son yıllarda benimsenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve bu sistemle beraber kararların merkeziyetçi bir şekilde alınması, meclisin etkisizleştirilmesi, demokrasi için riskler oluşturduğu. Kuvvetler ayrılığının zayıflaması ve hukukun üstünlüğü ilkesinin arka planda kalması, yatırımları ve ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti.

Son on yılda yaşanan bu değişiklikler, Türkiye'nin ekonomik ve demokratik yapısını olumsuz etkilediğini söyleyen Demirer, “Parlamenter demokrasiye geri dönülmesi, özellikle partimizin lideri Meral Akşener ve ekibi tarafından savunuldu, fakat bu seçimde bu talep yeterince değerlendirilmedi” ifadelerini kullandı.

Türkiye son 20 yılda ciddi değişim dönüşüm içerisinde. Özellikle sosyoekonomik değişim toplumun dar gelirli kesimi üzerinde ciddi ağır yükler getirirken, bir de bunlara sığınmacı sorunlarının eklenmesiyle sorunlar katlanarak devam ediyor.

Ülkenin Sığınmacı Sorunu Derinleşiyor Acil Çözüm Üretilmeli
Sığınmacı sorununa değinen Demirer, şunları kaydetti;
“Bir diğer önemli mesele ise sığınmacı sorunu. Türkiye, coğrafi konumu ve tarihi sorumlulukları nedeniyle çok sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Ancak bu durum, toplumsal ve ekonomik zorluklarla da beraber geliyor. Özellikle sağlık sektöründe yaşanan aksamalar, sığınmacıların da etkisiyle daha da derinleşti.

Ancak bu sorunları sadece sığınmacılara yüklemek adil değil. Uygun politikalar ve planlamalarla bu zorlukların üstesinden gelinebilir. Partimiz, bu konuda gerçekçi ve kapsamlı politikalar öneriyor. Sığınmacıların kendi ülkelerinde güvenli bir şekilde yaşamaları için gerekli diplomatik adımların atılması, bu sorunun çözümü için anahtar olabilir.”

Hızla Artan Sığınmacı Nüfusu Demografik Yapıda Değişiklik Yapabilir
İyi Parti'nin Türkiye'nin demografik yapısı ve sığınmacı meselesine dair endişeleri ve kaygıları mevcut. Özellikle Suriyelilerin doğum oranlarından ve bu oranların Türkiye'nin demografisine etkilerinden bahsediliyor. Parti, bu sığınmacıların kendi ülkelerine dönmesi gerektiğini savunuyor. Lübnan, Libya ve Ürdün gibi ülkelerin bu konuda adımlar attığını ve Türkiye'nin de benzer adımlar atması gerektiğini vurguluyorlar.

iYİ Parti Yerel Seçimlere Tek Başına Katılmakta Kararlı
Yerel seçimlere dair olarak, İyi Parti'nin tek başına seçime girmeye kararlı olduğu ifade ediliyor. Genel Başkan Meral Akşener bu konuda net bir tavır koyuyor. Yerel seçimlerde aday seçimi konusunda partinin anketlerle hareket ettiği ve popüler adaylar belirlediği anlaşılıyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.