TBMM Karıştı: "Sen Bir Soytarısın, Kes Sesini!"
TBMM'de tansiyon yine yüksekti! DEM Parti'nin "Taksim Gezi Parkı olayları"na ilişkin grup önerisi tartışmaları sırasında, DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç ile AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında hararetli bir sözlü atışma yaşandı.
DEM Parti'nin grup önerisi üzerine kürsüde konuşan Hakkı Saruhan Oluç, Gezi olaylarını hatırlatarak iktidarın göstericilere ağır bir saldırı gerçekleştirdiğini savundu. Bu sırada, AK Parti sıralarından Osman Gökçek, Oluç'a laf attı. Buna karşılık sinirlenen Oluç,
"Kes sesini, burası soytarılığın yeri değil. Ailesinden ayıplı bir adamsın, boş boş konuşma. Sen bir soytarısın. Adam ol laf dinle,"
ifadeleriyle sert çıktı.

TARTIŞMA ALEVLEDİ
Oluç'un bu çıkışı, TBMM Genel Kurulu'nda gerilimi daha da artırdı. AK Parti'li milletvekillerinin de dahil olduğu tartışma, kısa sürede mecliste büyük bir kargaşaya dönüştü.
"GEZİ PARKI OLAYLARI TERÖR EYLEMİ"
Oluç'un ardından söz alan Osman Gökçek, Gezi Parkı eylemlerinin terör eylemleri olduğunu ve bu eylemler sırasında Mustafa Kemal Atatürk ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını yan yana asanların bugün özgürlüklerden bahsettiğini söyledi. Gökçek,
"Gezi Parkı olayları terör eylemiydi ve bu eylemleri gerçekleştirenler, ülkemizi kaosa sürüklemeye çalıştılar,"
diyerek savunmasını sürdürdü.

MECLİSTE GERGİNLİK DEVAM EDİYOR
Yaşanan bu olay, TBMM'de tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Meclisteki bu tartışmanın yankıları sosyal medyada da geniş bir şekilde yer buldu. Her iki milletvekilinin destekçileri, olayla ilgili görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaştı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.