Ve Erdemir anlattı!-4
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Belediye Başkan adayı Mehmet Edemir, gazetemizin sorularını yanıtladı. Hakkında merak edilenleri, bilinmeyenleri ve özellikle siyasetten uzak kaldığı yılları anlatan Erdemir, MHP’den belediye başkan adayı olmaya iten nedenleri Yozgat Çamlık Gazetesi’ne çok özel röportajımızda anlattı.
Dünden devam
“SOSYAL İÇERİKLİ PROJELERE AĞIRLIK VERECEĞİM”
- Müsaadenizle soruyu şu şekilde güncellemek istiyorum: Hangi projelerinizle Yozgat halkının karşısına çıkacaksınız?
- Her biri pırıl pırıl gençlerden oluşan, şehir plancısı, inşaat ve makine mühendisi, psikolog ve sosyolog akademisyenlerden kurulu geniş bir danışman ekibim var. Önceki tecrübelerim ışığı altında bir süredir birlikte Yozgat üzerinde çalışıyoruz. Taslak metinler ortaya çıktı. Projelendirme safhasına geçtik diyebilirim. Sanırım, bir iki hafta içinde kamuoyuyla paylaşırız.
Arkadaşlarım hayli iddialı projeler hazırlamak gayreti içinde. Şahsen ben ilk 1-2 yıl daha çok sosyal içerikli projelere ağırlık vermeyi düşünüyorum. Yozgat insanı tahmin edilenin üzerinde ekonomik sıkıntı çekiyor. Değerli hemşehrilerimin bütçesine direkt katkı sağlayacak projeleri, Kent’i geliştirmeye, güzelleştirmeye yönelik projelerden önceye çekmeyi planlıyorum.
Bir rahatlama sağladıktan sonra orta ve büyük ölçekli kentsel projelere geçiş yapmayı kurguluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi, 100’er günlük eylem planları hazırlayıp kamuoyuyla paylaşmaya yoğunlaşıyorum.
Bir orta yol bulacağım inşallah. Bütçe konusunda sorun yaşamayacağıma inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, beni “öteki” görmeyecektir. Eminim ki, Yozgat’ı MHP’ye bıraktım sayacak ve Ak Parti belediyesiymiş gibi destek çıkacaktır. Bu hususta hareketimizin bilge lideri Sayın Devlet Bahçeli’den de yardım isteyeceğim elbette.
Hemşehrilerimiz rahat olsun. Hem hizmet, hem de gönül belediyeciliği noktasında en ideal çizgiyi yakalayacağız. Şeffaf ve tarafsız bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Benim kazanmam demek Yozgat’ın, Yozgatlının kazanması demek olacak.
Şu aşamada Kazım Arslan Başkanımızın yarım kalan projelerini tamamlayacağımı söyleyebilirim. Çok katlı kapalı otoparkı, yeni hal binasını ivedilikle tamamlayacağız. Büyük Camii Meydan Projesi’ni hayata geçireceğiz.
“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM”
- Seçilmeniz halinde nasıl bir belediye başkanı portresi çizeceksiniz?
- 1 Nisan itibarıyla şerefle taşıdığım parti rozetimi çıkartacak, oy veren-vermeyen ayırt etmeksizin Yozgat halkının belediye başkanı olacağım.
- Kimse beni çatık kaş, asık surat olarak görmeyecek. Geçen 30 yılda vücut bulduğu gibi, “aileden biri” tanımına halel getirmeyeceğim. Büyüklerim için “hayırlı evlat”, yaşıtlarım için “vefalı kardeş”, küçüklerim için, “hamiyetli ağabey”, gençler için “sevgili amca”, minikler için “biricik dede” olmaya devam edeceğim.
- “Zalim, yükümlü olduğu kamu görevini yapmayan adamdır.” Yozgat halkının refahı için, mutlu, müreffeh bir hayat sürebilmesine imkan hazırlamak adına, çok çalışacak, çok çabalayacak; dolayısıyla, zalimliğin zerresine bulaşmayacağım.
- Her hal ve şartta adil olacağım. Adaletten şaşmayacağım. Gaflete düşmeyeceğim. “Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu / Gelir de adl-i İlahi sorar Ömer’den onu” şiarıyla hareket edecek, bu dehşet uyarıyı hiçbir zaman aklımdan çıkarmayacağım.
- Belediye personeli emin olsun. Herbirine çok daha huzurlu, çok daha güvenli bir çalışma ortamı hazırlayacağım. Hırs ve tamah, kin ve nefret, kibir ve haset, riya ve yalan, gıybet ve dedikodu benim bulunduğum ortamda ve yönettiğim kurumun çatısı altında asla barınamayacaktır.
-Halk Günü uygulaması itibar görmüyor. Hemşehrilerimi çağırmak yerine, ayaklarına gideceğim. “Başkan Mahallemizde” uygulaması başlatacak, her hafta bir mahallede, hem mahallenin, hem de halkımızın sorun ve beklentilerini bizzat dinleyecek ve çözüm üretmek üzere anında harekete geçeceğim.
- Şeffaf bir belediyecilik anlayışını hakim kılacağım. “Bilgi edinme hakkı”na gerçek anlamda işlerlik kazandıracağım.
- Neler yapacağımı, hangi projelere yoğunlaşacağımı kamuoyuyla paylaşacağım.
- Yozgat’ımız, azıyla-çoğuyla kent kimliğine kavuştu. Biraz da bu gerçeklikten cesaret alarak, ilk 2 yıl bütün konsantrasyonumu hemşehrilerimin ev ekonomilerine direkt dokunacak, mütevazı bütçelerine katkı sağlayacak girişimlere vakfedeceğim.
- Hanım kardeşlerime hemen her konuda pozitif ayrımcılık yapacağım. Üretken bir kimlik kazanmaları için elimden gelen çabayı esirgemeyeceğim.
- Engelli hemşehrilerimin beklentilerini birinci önceliğim varsayacağım.
- Benim başkanlığını üstlendiğim şehirde hayvan hakları ihlal edilmeyecek.
- Biraz da spor konuşalım isterseniz. Biliyoruz ki futbola karşı özel bir ilginiz var. Yozgatspor Bölgesel Amatör Ligi 4’ncü Grup’ta şampiyonluğa koşuyor. Kısa bir değerlendirme alalım sizden.
-Yozgatspor’u yakından takip ediyorum. Evet, bu sezon iyi gidiyor. Şampiyon olacağına yürekten inanıyorum. Emeklerinden ötürü Sayın Kazım Arslan’ı kutluyorum. Ben zamanında çok uzun sene Yozgatspor’un başkanlığını üstlendim. Birinci Lig’de; yani şimdiki Süper Lig’de mücadele verirken Eş-Başkandım. Görevi bıraktığımda takım profesyonel ligdeydi. Yozgatspor’a Süper Lig’de olmak yakışır. İnşallah Belediye Başkanı seçildiğimde Yozgatspor’umuza her türlü desteği sağlayacağım. Taraftarlarımızla bütünleşerek eski güzel günlerin geri gelmesi için elimden geleni esirgemeyeceğim.
“AND OLSUN Kİ
KAZANACAĞIZ!”
-Röportajımız tamamlamak üzere. Sizden son sözlerinizi alabilir miyim?
- Tekrarlamakta fayda görüyorum.. Belediye başkanlığı makamına oturmak arzusu, aday olmamın birinci gerekçesi değildir. Yüce Allah’ın bir lütfu, üç dönem belediye başkanlığı, bir dönem de milletvekilliği yaptım. Dolayısıyla her faniye nasip olmayacak görevler üstlendim.
Yozgat Belediyesi’ni tekrar MHP’ye kazandırarak, Ülkücü camiaya vefa borcumu ödemek, aday olmamdaki yegane sebebimdir.
Gecemi gündüzüme katarak çalışacağım. Yorulmak nedir bilmeyeceğim.
Bütün kalbimle inanarak söz veriyorum...
And olsun. Başaracağız!
Göreceksiniz, sağdaki-soldaki tüm muhalefetin oyları MHP’de toplanacak. Hiç şüphe duymuyorum, Ak Parti’den de MHP’ye yoğun bir geçiş olacak.
Dün elden kaçtı, yarınımızı kurtaracağız.
“İnanmak / Sonbaharın en son yaprağıdır / Bahara gider...” diyor şair.
Güzel günler bizi bekliyor inşallah! Vira bismillah! Mesai başladı.
Allah bizleri mahcup etmesin! Allah bizleri muzaffer kılsın! Allah yar ve yardımcımız olsun!
Tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi; hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.
- Size başarılar diliyorum Sayın Erdemir. Sorularıma verdiğiniz samimi cevaplar için teşekkür ederim.
-Bana bu fırsatı verdiğiniz için asıl ben size teşekkür ederim. SON
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.