Altın 6437.75 %1.48
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4324 %0.02
Euro 53.5052 %-0.25
Sterlin 61.5539 %0.13

Yeni yönetime tepki gösteren Tuncer Kaplan'dan borç açıklaması!

Yeni yönetime tepki gösteren Tuncer Kaplan'dan borç açıklaması!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ankara'da pek çok belediye el değiştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olarak çıkarken, 16 belediye AK Parti'nin kontrolüne geçti.

Beypazarı ilçesinde ise Özer Kasap, yüzde 48,53 oy alarak Beypazarı Belediyesinin yeni başkanı oldu. Ancak seçimlerin ardından borç gündemiyle ilgili tartışmalar da gündeme geldi.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, sosyal medya hesabından belediyenin borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaplan, belediyenin 31 Mart 2024 itibariyle toplam 107.000.000.00 TL borcu olduğu söylentisinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kaplan, belediyenin toplam borcunun yapılandırmalar dahil 8 yıl içinde ödenecek şekilde 50.000.000.00 TL civarında olduğunu ifade etti. Ayrıca Kaplan, paylaşımında eski mesai arkadaşlarının işten çıkarılmasına, arsa ve dükkan-daire satışlarına ilişkin iddialara da değindi.

Özellikle 249 arsa ve 163 dükkan-daire satışıyla ilgili yapılan iddiaları yalanlayan Kaplan, bu satışların genellikle merkezdeki vatandaşlara ait taşınmazların hali arazi satışları olduğunu vurguladı.

Belediyesi'nde yaşanan değişimler ve borç gündemiyle ilgili kamuoyunu aydınlatma amacı taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.