Altın 6382.21 %0.61
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4365 %0.05
Euro 53.4489 %-0.35
Sterlin 61.4799 %0.01

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde Millet İttifakı Şefaatli Kadın Toplantısı Gerçekleşti

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde Millet İttifakı Şefaatli Kadın Toplantısı Gerçekleşti

Yozgat’ta İyi Parti listesinden seçimlere katılma kararı alan Millet ittifakı bileşenlerinin ilçelerdeki seçim çalışmaları devam ediyor.

Geçen hafta yoğun bir katılım ile İlçe Koordinasyon Merkezi açılışı gerçekleşen Şefaatli'de ittifak bileşenlerinin kadınları da çalışmalara başladı. Şefaatli İlçesinde Millet ittifakı bileşenleri kadınları Saklıbahçe'de 'seçim gündemi' ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Ömer İşgüzar ve İyi Parti ilçe Başkanı Baki Babayiğit'in misafir katılımcı olarak söz aldığı toplantıda seçime günler kala yapılacak çalışmalar ele alındı.

BU ÜLKEDE DEVLETİN SAHİP ÇIKMADIĞI KADIN KALMAYACAK

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Yozgat Sorumlusu Özgür Karslıoğlu, hükümet programında yer alan Aile Destekleri Sigortası hakkında sunum yaptı.

Uzun zamandır Yozgat'ta kadın mücadelesi içinde yer aldığını ve kadınların yaşadıkları sorunlara yakından şahit olduğunu belirten Özgür Karslıoğlu büyüyen hayat pahalılığı ve temel ihtiyaçlarda sürekli fiyat artışlarının kadınları birinci dereceden etkilediğini belirterek, Yozgat'ta sosyal yardımlara muhtaç olan kadınların yaşadığı sıkıntılara dair örnekler vererek hükümetin mevcut sosyal politikalarını eleştirdi.

Karslıoğlu, “Mevcut politikaların ihtiyaç sahiplerinin insanlık onurunu hiçe saydığı ve yoksulların üvey evlat muamelesi gördü. Türkiye’de ilk defa Millet ittifakı programında yer alan ve geliri asgari ücretin altında olan veya hiçbir geliri olmayan bütün haneleri kapsayan Aile Destekleri sigortası ile kadınların ve yoksulların bu muameleden kurtulacak” dedi.

SOĞANIN 30 LİRA OLDUĞU BAŞKA ÜLKE VAR MI?

Son dönemlerde yükselen gıda fiyatlarını vurgulamak için soğan fiyatları üzerinden dönen tartışmalara değinen bir katılımcı "Soğanın fiyatını, artan yoksulluk ve hayat pahalılığını unutturmak için gündem değiştiriyorlar" dedi

Katılımcı kadınlar ekonomik sorunların toplumun öncelikli sorunları olduğunu belirterek "her tür çarpıtmaya rağmen ısrarla ekmeğimizin peşinde olacağız ve bu iktidarı yollayacağız" dediler

"Evde tencereyi kaynatan biziz, bu ülkenin gerçek sorunlarını biz biliriz" diyen kadınlar her görüş ve partiden kadının aynı durumda olduğunu belirtti.

Toplantının devamında kadınlar Şefaatli’de seçim çalışmasına dair neler yapacaklarını tartıştılar. Haber merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.