Yozgat’ta ortak liste olur mu?
Millet İttifakı seçimlere ortak liste ile girme kararı aldı. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girecek.
Millet İttifakı seçimlere ortak liste ile girme kararı aldı. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girecek. Ortak liste kararı Yozgat’ta da Millet İttifakı’nda ortak liste olur mu? sorusunu akıllara getirdi.
Yozgat’ta 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28’inci dönem milletvekilliği genel seçimleri için siyasi partilerden toplamda 133 isim başvuru yaptı. Ortak liste kararı ile Yozgat’ta gözler millet ittifakı partilerinin adaylarına çevrildi.
Hangi partiden kaç aday?
Söz konusu partilerin Yozgat aday adayı listesi şöyle;
DEVA Partisi : İsmail Yılmaz, Arif Nukan, Çağatay Kamanlı, Muhammet Ali Gencaslan
Gelecek Partisi : Ömer Aydoğmuş , Yunus Taylan, Ali Polat, Bekir Batur, Hacı Ahmet Akbulut
Saadet Partisi : Ziya Koçak, Abbas Türkyılmaz, Lütfi İbiş, Emirhan Demir, Turan Demirbaş, Mehmet Eranıl
Demokrat Parti : Kürşat Bacanlı
Merakla bekleniyor
Ortak liste kararı sonrasında söz konusu millet ittifakı adaylarından hangisinin listeye gireceği, CHP ve İYİ Parti’den Yozgat’tan hangi ismin ortak aday olarak gösterileceği merak konusu oldu.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.