Yozgat'taki Sel Felaketi TBMM Gündeminde!
Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven,ilimizde yaşanan sel ve dolu afetini TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven,ilimizde yaşanan sel ve dolu afetini TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.
CHP'li Ali Keven TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak "Yozgat Merkez ve Şefaatli ilçesine bağlı toplam 15 köyde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonucu maalesef çok büyük miktarda maddi zarar oluştu.Yaklaşık 70 bin dekar buğday, arpa ve nohut ekili alanda büyük hasar oluştu.Bir tavuk çiftliğinde 600 tavuk ve birçok köyde çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.Birçok köyde köprü, bahçe duvarı, ahır, mandıra gibi yapılar yıkıldı. Köy yolları harabeye döndü.Yozgat’ta selin ve dolunun vurduğu köylerde tam anlamıyla bir doğal afet yaşanmıştır.Son 5 yıldır sürekli kuraklık yaşayan ilimizin bu bölgeleri acilen doğal afet bölgesi ilan edilmeli ve devletimiz vatandaşlarımızın yaralarını sarmalıdır.Ayrıca zarar gören çiftçilerimizin borçları ertelenmeli ve faizleri tamamen silinmelidir.Yıkılan yapıların onarımı veya yeniden yapımı sağlanmalıdır.Hemşerilerime tekrar büyük geçmiş olsun. Saygılarımla." ifadelerini kullandı.
Yozgat'ta yaşanan sel ve dolu afetinin zararları için bu köyler acil doğal afet bölgesi ilan edilmelidir. #Yozgat@YozgatValiligi @fuatoktay06 pic.twitter.com/BgTVKGKcVh
— Ali Keven CHP (@AliKevenYozgat) June 18, 2019
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.