Yozgat'tan TBMM'den çıkan karara sert tepki: Yabancı Asker Maddesi İşgal Anlamına Gelir
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'de bulunan görev süresini iki yıl daha uzatma tezkere kararına, CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar'dan sert tepki geldi.
Yaşar, CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak terörle mücadeleyi sonuna kadar desteklediğini vurgulayarak, "Ancak tezkerede yabancı askerlerin Türkiye topraklarında bulunmasına imkan tanıyan maddeleri kabul etmemiz mümkün değil" dedi.
Mecliste bu maddelere yönelik itirazların yeterince değerlendirilmediğini belirten Yaşar, iktidarın ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu konuda sessiz kalmasını eleştirdi. Yaşar, "Yabancı askerlerin varlığı işgal anlamına gelir" diye konuştu.
CHP'nin bu meseleye yaklaşımının Atatürk'ün kurduğu bağımsız Türk Ordusu'na olan güvenin bir yansıması olduğunu belirten Yaşar, "Türk Milleti, vatan sevgisiyle hareket eder. İktidarın hatalarını 'Allah da milletim de beni affetsin' sözleriyle geçiştirmesini kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin egemenlik haklarına ve Cumhuriyet'in temel ilkelerine vurgu yapan Abdullah Yaşar, vatandaşları milli çıkarları korumaya davet etti. CHP Yozgat İl Başkanlığı, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini her zaman koruyacağını belirtti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.