Cumhuriyetin 100. Yılında Büyük Sanat Etkinliği: 100 Sanatçı, 100 Eserle Zafer Çarşısı’nda
Ankara’da Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla, 17 Kasım Cuma günü Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak olan “Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet” sergisi, 100 sanatçının eserlerine ev sahipliği yapacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak amacıyla büyük bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet" adlı karma sergi, 100 sanatçının 100 eseriyle sanatseverlere sunulacak. Sergi, 17 Kasım Cuma günü saat 16.00’da Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak ve tüm Başkentlilere ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.
Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlayan Ankara, sanat yoluyla bu tarihi anı bir kez daha hatırlatmayı hedefliyor. Sergi, sadece bir sanat etkinliği olmanın ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun simgesi olan Atatürk'ü ve Cumhuriyet’in ilkelerini onurlandıran bir platform olarak önem taşıyor.
Sergide Yer Alacak 100 Eser, Atatürk ve Cumhuriyet’i Yansıtacak
"Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet" sergisinde, 100 sanatçı tarafından üretilen eserler Atatürk’ün fikirlerini, Cumhuriyet’in değerlerini ve Türk halkının bu değerlere olan bağlılığını yansıtıyor. Sanatçılar, çeşitli teknikler ve tarzlarla, Cumhuriyetin kazanımlarını ve Atatürk’ün izlediği yolu eserlerine aktarırken, her bir eser, ziyaretçilerine derin bir anlam taşıyan görsel bir deneyim sunacak.
Sergi, Cumhuriyet’in 100. yılında toplumsal belleği pekiştirmeyi amaçlayan anlamlı bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Türk sanatının önemli temsilcilerinin yanı sıra, genç sanatçılar da bu büyük organizasyona katılarak Cumhuriyetin temel ilkelerini kendi sanat anlayışlarıyla yorumladı. Eserler arasında resimler, heykeller, fotoğraflar ve dijital sanat çalışmalarına yer verilecek.

Açılış Töreninde Unutulmaz Bir Performans
17 Kasım Cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek açılış töreni, sanatseverler için özel bir etkinlik olacak. Açılışta, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği türküleri sanatçı Pınar Ayhan seslendirecek. Ayhan, geçmişin hatıralarını canlı tutacak ve Başkentlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Ayrıca, ünlü ressam Efgan Beyaz, serginin açılışında canlı performans sergileyerek izleyicilerine sanatın büyülü dünyasını yakından gösterme fırsatı verecek.
Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde Bir Sanat Buluşması
Serginin gerçekleşeceği Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi, Başkent’in kültürel ve sanatsal yaşamına katkı sağlamayı sürdüren önemli bir mekan olarak dikkat çekiyor. Açılışın ardından, sergi tüm hafta boyunca gezilebilecek ve sanatseverler, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen tasarlanmış eserleri yakından inceleyebilecek. Ayrıca, sanatçılarla tanışmak, eserler hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçiler için de çeşitli rehberli turlar düzenlenecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.