Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş esnafın sorunların dinledi Fuar Alanını verirlerse biz yaparız
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Başkan Adayı Mansur Yavaş Ankara’nın dört bir yanında düzenli olarak gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Akyurt Belediye Başkan Adayı Filiz Geygel ile OTONOMİ esnafıyla bir araya geldi. Yavaş, OTONOMİ Yönetim Kurulu Üyelerinden gelen alternatif yol talebine ilişkin projenin hazır olduğunu ve Nisan ayının sonunda ihalesinin yapılacağını ifade etti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Başkan Adayı Mansur Yavaş Ankara’nın dört bir yanında düzenli olarak gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine devam ediyor.
Gittiği her yerde yoğun ilgi ve sevgiyle karşılaşan Mansur Yavaş son olarak Ankara OTONOMİ esnafını ziyaret etti.
Yavaş’a ziyaretinde CHP Akyurt Belediye Başkan Adayı Filiz Geygel de eşlik etti.
ESNAFIN SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ
OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ulucan, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç ile bir araya gelen Yavaş, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.
“AKYURT FUAR ALANI’NI VERİRLERSE YAPCAĞIZ”
OTONOMİ Yönetim Kurulu Üyelerinin fuar alanı taleplerine cevap veren Yavaş, Fuar A.Ş.’nin ortaklarının alanın yapılmasını istemediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Ben Fuar A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Seçildik. Verilen müteahhit işi bitirmediği gibi aldığı para kadar bir daha bizden ek para istedi. Burada Vali Bey var, ASO, ATO, TOBB Başkanı herkes var. Mahkemeleştik, mahkemeyi kazandık. Yeniden ihaleye çıkalım dedik. Rakam 250 milyon. Fakat net söylüyorum bunu hiç kimse inkâr etmeyecektir. Aslında ortakların birçoğu yapılmasını istemiyorlar, söylüyorlar ağızlarıyla. Cumhurbaşkanına bir, iki defa gittiler. Ben de anlık düşünmeyin, ileriyi düşünün, bir 3 sene, 5 sene, 10 sene sonrasını… Akyurt'un her tarafı otel olacaktır, lokanta olacaktır, açıldıktan sonra havaalanının dibi. Eğer siz çalışmadığına inanıyorsanız bana devredin. Ben yapayım dedim. 250 milyon liraydı o günkü maliyeti. Ona da yanaşmadılar. Dediler ki ‘Yine de bir bakalım. Çünkü paramız yok.’ Para yok demelerinin en büyük sebebi yapılmasını istemiyorlar. Sonuç itibariyle ben birkaç toplantıda istedim. Vermediler. Bir ‘Sağdan soldan para bulalım’ dediler. En son toplantıda bu sefer maliyet 2,5 milyar tuttu. Dedim ki ‘Bakın siz yapmayı istemiyorsunuz. Devlet bankaları bize kredi vermiyor. İller Bankası da bize kredi vermiyor. İller Bankası'nı siz ayarlarsanız’ dedim Akyurt Belediye Başkanı'na versin ‘Krediyi bana devredin ben yapayım’ dedim. ‘Tamam’ dediler ama hiçbir gelişme olmadı. Yapmayı düşünmüyorlar. Şimdi ne düşünürler bilmiyorum. Ama bana kalırsa ben çalışacağını da düşünüyorum. Yanında 80 dönüm arazimiz var bizim. Fuar yapılırken en azından fuarın yanında neler olması gerekiyor, birisini otele verirsin gibi düzenlemeler yapabiliriz diye düşünüyorum. Bakalım bu dönemi inşallah verirler. Verirlerse yapacağız.”

Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.