Altın 6431.4 %1.38
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4389 %0.02
Euro 53.5139 %-0.23
Sterlin 61.4939 %0.03

Ankara, Cumhuriyet'in 100. Yılında Teknoloji ve Coşkuyla Buluştu!

Ankara, Cumhuriyet'in 100. Yılında Teknoloji ve Coşkuyla Buluştu!

Ankara, Cumhuriyet'in 100. yılını coşku ve teknolojiyle bir araya getirerek, tarihi bir hafta yaşattı. Başkent, hem teknoloji ve bilişim alanındaki iddiasını ortaya koydu hem de Cumhuriyet coşkusunu en üst seviyede yaşadı.

Ankara, Cumhuriyet'in 100. yılını coşku ve teknolojiyle bir araya getirerek, tarihi bir hafta yaşattı. Başkent, hem teknoloji ve bilişim alanındaki iddiasını ortaya koydu hem de Cumhuriyet coşkusunu en üst seviyede yaşadı.

Gençler Teknolojiyle Geleceği İşaret Etti

Başkentin gençleri, Cumhuriyet'in 100. yılında teknolojik projelerini sergileyerek yeteneklerini gözler önüne serdi. Modern zamanların dinamikleriyle harmanlanan bu projeler, Ankara'nın bilişim ve teknoloji sektöründe ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Başkent Sokakları Cumhuriyet Şarkılarıyla Yankılandı

Ankara'nın cadde ve sokakları, Cumhuriyet şarkılarıyla inledi. Ankaralılar, coşkuyu Athena, Güneş ve diğer ünlü sanatçıların konserleriyle doruklara taşıdılar. Şehrin her köşesinde duyulan bu melodiler, vatandaşların kalbinde Cumhuriyet sevgisinin ebedi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Özel İnisiyatifi: Etiketler Halka Ulaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlattığı özel etiketler, vatandaşların yoğun talebi üzerine geniş bir dağıtım ağıyla halka ulaştı. Başkent sakinleri Halil, Kudret ve diğerleri, bu etiketlerle Cumhuriyet'e olan bağlılıklarını ve saygılarını gösterdiler.

Müzikle Dolup Taşan Başkent

Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak için kentin dört bir yanında konserler, orkestra ve bando gösterileri düzenlendi. Ankara Kent Orkestrası, Mehter ve bando takımlarının performanslarıyla Ankaralılar adeta müzikle buluştu. AOÇ Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nda gerçekleştirilen konserlerle sanatçılar, Cumhuriyet coşkusunu şarkılarıyla taçlandırdılar.

Ünlü Sanatçıların Katılımıyla Coşku Dorukta

 Ankara'nın parklarını ve meydanlarını dolduran sanatçılar Güneş, Athena, Selçuk Balcı, Zeynep Bastık, Bege, Hadise, Murda ve Candan Erçetin gibi isimler, Cumhuriyet'in 100. yılına yakışır bir coşkuyla sahne aldılar.

Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlediği Işın Karaca konseriyle renkli bir finale imza atıldı. Belediye, vatandaşların bu özel konserlere rahatça ulaşabilmeleri için özel taşımacılık hizmeti de sundu.

Kısacası, Cumhuriyet'in 100. yılı, Ankara'nın hem teknolojik yüzünü hem de coşkusunu en güzel şekilde yansıttı. Bu özel haftada, başkentin coşkusu ve birlikte kutlama geleneği bir kez daha gözler önüne serildi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler hafta boyunca devam edecek. Saat 12.00’de Kent Orkestrası’nın konseriyle başlayacak olan kutlamaların programı şöyle:

2023

 12.00- Kent Orkestrası- Altınpark

 13.00- Bando Takımı- Ulus Heykel

 14.30- Bando Takımı- Gençlik Parkı

 15.00- Kent Orkestrası- Kuğulu Park

 15.00- Mehter- Altınpark

 16.00- Bando Takımı- Zafer Çarşısı

 17.30- Bando Takımı- Güvenpark

 27.10.2023

12.00- Kent Orkestrası- Gençlik Parkı

13.00- Bando Takımı- Altınpark

14.30- Bando Takımı- Ankara Kalesi

15.00- Kent Orkestrası- Kurtuluş Parkı

15.00- Mehter Takımı- Ankara Kalesi

16.00- Bando Takımı- Kurtuluş Parkı

17.30- Bando Takımı- ODTÜ Metro İstasyonu

28.10.2023

12.00- Kent Orkestrası- Lozan Parkı

12.30- Bando Takımı- Botanik Parkı

 14.00- Bando Takımı- Lozan Parkı

 15.00- Kent Orkestrası- 30 Ağustos Zafer Parkı

15.30- Bando Takımı- Seğmenler Parkı

 17.00- Bando Takımı- Kuğulu Park

 Konser Başlıyor

 Birbirinden ünlü isimlerin Cumhuriyet coşkusunu en sevilen şarkılarıyla taçlandıracağı Cumhuriyet Haftası Konserleri de başlıyor. AOÇ Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda düzenlenecek ve bugün Güneş ve Athena’nın Ankaralılarla buluşacağı konserlerin programı ise şöyle;

- 26 Ekim Perşembe günü saat 18.00 Güneş,

 - 26 Ekim Perşembe günü saat 20.00 Athena,

 - 27 Ekim Cuma günü saat 18.00 Selçuk Balcı,

 - 27 Ekim Cuma günü saat 20.00 Zeynep Bastık,

 - 28 Ekim Cumartesi günü saat 18.00 Bege,

 - 28 Ekim Cumartesi günü saat 20.00 Hadise,

 - 29 Ekim Pazar günü saat 18.00 Murda,

 - 29 Ekim Pazar günü saat 20.00 Candan Erçetin.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sevilen sanatçı Işın Karaca’yı Elmadağ Renkli Köy’de sevenleriyle buluşturacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi; konser günleri 14.00-20.00 saatleri arasında Kızılay Zafer Çarşısı’ndan Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’na ücretsiz ring seferleri düzenleyecek. Dönüş ring servisleri ise 20.00-24.00 saatleri arasında konser alanından Zafer Çarşısı önüne olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.