Ata Emre Davası Karar Ne Oldu?
Ata Emre Davası Karar Ne Oldu? İşte Detaylar...
Balıkesir'de Cinayet Davasında Karar Günü: Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman’ın, sipariş teslim ettiği Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı’nda 11 Mayıs’ta öldürülmesiyle ilgili yürütülen davada bugün karar çıkması bekleniyor. Cumhuriyet savcısı, sanık ve babasının ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Ancak saldırgan 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.
Cinayeti azmettirdiği öne sürülen baba için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Savcılık tarafından hazırlanan ve Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, katil zanlısı E.Ö’ye tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istenmişti.
Suçlu Çocuk için 24 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi
Şüphelinin yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle iddianamede, E.Ö. için “Fiili işlediği sırada 15 yaşını doldurmuş olup da 18 yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 14 yıldan 20 yıla, müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.” maddesinin uygulanması talep edilmişti.
İddianamede, şüphelinin eylemi gerçekleştirdikten sonra olay yerine yakın bölgedeki evine kaçtığı, kanlı elbiselerini çamaşır makinesine yıkamak için attığı sırada yakalandığı aktarıldı. E.Ö’yü azmettirdiği öne sürülen babası Orhan Ö’nün de gözaltına alındığı belirtildi.
Baba İçin Ayrı İddianame Hazırlandı
Azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan E.Ö’nün babası Orhan Ö. hakkındaki soruşturma da tamamlandı. Ayrı olarak hazırlanan iddianamede, Orhan Ö’nün dini nikahlı eşi ile ayrılmasından sonra geçen süre boyunca bu kişiye rahatsızlık verdiği, şüphelinin işlediği başka bir suç nedeniyle hükümlü olarak bulunduğu Buca Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan 2 Mayıs’ta izinli olarak çıktığı belirtildi.
“Mermi Gibi Oğlan Yetiştirdim”
İddianamede, Orhan Ö.’nün 4 Mayıs’ta tanık K.Ş’nin evine gittiği ve burada karşılaştığı S.D’ye zarar vereceğine dair tehditler savurduğu yer aldı. Şüphelinin, “Evdekilerden hiçbirine zarar vermeyeceğim ancak o evin önünde birinin başına bir şey gelecek. Kim olduğu umurumda değil, bunu ben değil oğlum ya da babam yapacak. Mermi gibi oğlan yetiştirdim.” şeklinde konuştuğu kaydedildi.
“Seni Ya Babama Ya Oğluma Öldürteceğim”
Zanlının, S.D’yi 7 Mayıs’ta cep telefonuyla arayarak “Seni ya babama ya da oğluma öldürteceğim.” ifadelerini kullandığı, bu olaylardan sonra E.Ö'nün saat 01.48 sıralarında S.D'nin ikamet ettiği Karaoğlan Mahallesi'ndeki evin önüne gittiği belirtildi. Burada sipariş getiren maktul Ata Emre Akman’ın apartmana girdiğini gören E.Ö, kısa süre bir arabanın arkasına saklandı.
Maktulün apartmandan çıkması üzerine E.Ö, elinde bıçakla yanına yaklaşarak kısa bir konuşmanın ardından hayati bölgelerine canavarca hisle bıçak darbeleri indirerek Akman’ı öldürdü.
Cumhuriyet Savcısı, Orhan Ö’nün, tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve alt soy ilişkisinden doğan nüfuz kullanılmak suretiyle suça azmettirme hali nedeniyle cezasının artırılmasını talep etti.
Bu dava ile ilgili kararın bugün çıkması bekleniyor. Balıkesir halkı, adaletin yerini bulmasını bekliyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.