Altın 6389.93 %0.72
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4312 %0.05
Euro 53.4294 %-0.38
Sterlin 61.4985 %0.04

Aydın'da Gıda denetimlerinde ceza yağmuru

Aydın'da Gıda denetimlerinde ceza yağmuru

Aydın genelinde yapılan gıda denetimlerinde Aralık ayında 37 işletmeye toplamda 1 milyon 863 bin 585 TL ceza kesildi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerlerinde mevzuata uygun davranmayan işletmelere yasal işlem uygulandı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aralık ayı içerisinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerlerinde yoğunlaşan denetimlerde, il genelinde 37 işletmeye 1 milyon 863 bin 585 TL ceza kesildiğini duyurdu. Yapılan denetimler kapsamında il genelinde gıda üretim yerlerine 407 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine ise bin 484 adet olmak üzere toplamda bin 891 adet denetim gerçekleştirildi.

Aydın'da Gıda Denetimlerinde 37 İşletmeye 1.8 Milyon TL Ceza

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde toplam 2 bin 181 adet gıda üretim yeri, 13 bin 562 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Aralık ayında gıda üretim yerlerine 407 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine ise bin 484 adet olmak üzere toplam bin 891 adet denetim gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Denetimler sonucunda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu kapsamında mevzuata uymayan 37 işletmeye 1 milyon 863 bin 585 TL'lik yasal işlem uygulandığı belirtildi. Ayrıca, Aralık ayında ALO Gıda 174 hattına 64 adet gıda satış yeri ile ilgili, 3 adet toplu tüketim yeri ile ilgili ve 1 adet üretim yeri ile ilgili olmak üzere toplam 68 adet şikayet geldiği kaydedildi. Şikayetlerle ilgili olarak 60 işletmenin denetim sürecinin tamamlandığı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği konusundaki denetim ve kontrol faaliyetlerini sürdürerek, tüketicilerin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak adına 124 kişilik Gıda Kontrolör ekibiyle 24 saat kesintisiz olarak devam ettiklerini belirtti.

Açıklamanın devamında, Aralık ayı içerisinde 584 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 3 milyon 701 bin 10 kilogram kuru incir, 336 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 4 milyon 943 bin 32 kilogram muhtelif gıda maddesi ihracatı yapıldığı ifade edildi. Toplamda 920 adet Sağlık Sertifikası ile 8 milyon 644 bin 42 kilogram gıda maddesi ihraç edildiği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.