Bakan Şimşek’in Ekibinde ‘Huzur Hakkı’ Tartışması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi düzenlemeleri ve asgari ücrete yapılan ara zamlarla gündemdeki tartışmaları sürerken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Şimşek’in ekibinde yer alan bazı isimlerin aldığı 'huzur hakkı' adı altındaki ekstra maaşlar kamuoyunda tartışma yarattı.
Vergi Tartışmalarına Yeni Bir Boyut: ‘Huzur Hakkı’ İddiası!
Kamu kesiminde tasarruf kararı alınmasına rağmen, Bakan Şimşek’in ekibinin huzur hakları konusunda farklı bir tablo ortaya koyduğu iddia edildi. İddialara göre, huzur hakkı adı altında ekstra maaş alanların sayısı oldukça fazla ve bu durum kamuoyunda tepkilere neden oldu.
Bakan Şimşek’in Ekibindeki Bazı İsimler ve Aldıkları ‘Huzur Hakkı’
BirGün gazetesinin haberine göre, Mehmet Şimşek’in ekibinde çeşitli görevlerde bulunan isimlerin aldığı 'huzur hakkı' şöyle sıralandı:
Abdullah Erdem Cantimur: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi
İsmail İlhan Hatipoğlu: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı
Osman Çelik: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı
Zekeriya Kaya: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi
ve daha fazla isim...
Bu isimlerin çeşitli kurumlarda yönetim kurulu üyelikleri ve farklı görevlerle ekstra maaş aldığı belirtiliyor.
Basın Danışmanı Bile Çift Maaş İddiasıyla Gündemde!
Mehmet Şimşek’in Basın Danışmanı Sibel Tokgöz'ün de çift maaş aldığı iddiaları gündeme gelmişti. Tokgöz, basın danışmanlığı görevinin yanı sıra Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu ve bu durum kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu.
Vergi düzenlemeleri ve kamu kesimindeki maaş tartışmalarının sürdüğü bir dönemde, Bakan Şimşek’in ekibindeki 'huzur hakkı' uygulamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bu konudaki gelişmeler ve tartışmaların devamı merakla bekleniyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.