Altın 6450.13 %1.68
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4286 %0.03
Euro 53.4988 %-0.25
Sterlin 61.5725 %0.16

Bodrum'da Öğrencilere yönelik trafik eğitimi: Binlerce öğrenci bilinçlendirildi

Bodrum'da Öğrencilere yönelik trafik eğitimi: Binlerce öğrenci bilinçlendirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından 34 okulda 5 bin 782 öğrenci ve öğretmene uygulamalı ve teorik trafik eğitimi verildi.

Eğitimlerde genel trafik kuralları, okul servislerinde inme ve binme kuralları, bisiklete binme kuralları, motosiklet ve skuter gibi araçlarda kask kullanımının önemi, araçlarda emniyet kemeri kullanımının önemi, trafikte görünürlük ile yaya ve okul geçitlerinde hareket tarzı gibi konularda hem teorik hem de uygulamalı anlatımlar yapıldı.

Eğitimler kapsamında öğrencilere toplamda 3 bin 788 adet boyama kitabı ile bin 712 adet trafik kurallarını içeren el broşürü dağıtıldı. Bu materyaller, öğrencilere trafik kurallarını eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, özellikle öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla eğitimlere ağırlık vermiş ve bu kapsamda öğrencilere güvenli ulaşım konularında bilgi vererek bilinç oluşturmayı amaçlamıştır.

özel olarak okul servislerindeki güvenli iniş ve biniş kuralları, bisiklet kullanımı sırasındaki trafik kuralları, motosiklet ve skuter gibi araçlarda kask kullanımının önemi, araç içinde emniyet kemeri takmanın gerekliliği gibi konular bulunmaktadır. Ayrıca, trafikte görünürlük ve yaya geçitlerinde doğru hareket tarzının da vurgulanmasıyla öğrencilerin güvenli bir şekilde trafikte davranış sergilemeleri amaçlanmıştır.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, bu tür eğitimlerin devam edeceğini ve öğrencilere yönelik trafik bilinci oluşturmayı sürdüreceklerini belirtti. Bu tür etkinliklerin, toplumda trafik güvenliği bilincinin artmasına katkı sağlayarak trafik kazalarının önlenmesine yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.