Altın 6381.93 %0.61
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4357 %0.05
Euro 53.4482 %-0.36
Sterlin 61.4799 %0.01

Bolu Dağı Kimin? Bolu Dağı Sahibi Kim?

Bolu Dağı Kimin? Bolu Dağı Sahibi Kim?

Bolu Dağı Kimin? Bolu Dağı Sahibi Kim?

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Bolu Dağı'nın isminin coğrafi olarak yanlış olduğunu iddia etti ve dağın isminin "Düzce Dağı" olması gerektiğini belirtti. Başkan Özlü, dağın coğrafi olarak Düzce sınırlarında kaldığını vurgulayarak, bu açıklaması ile Düzce ve Bolu arasında tartışmalara neden oldu.

Başkan Özlü'den İsim Değişikliği Teklifi
Başkan Faruk Özlü, "Bolu Dağı" isminin yanlış olduğunu ve bu dağın "Düzce Dağı" olarak anılması gerektiğini ifade etti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Dağın büyük bir kısmı Düzce topraklarında yer alıyor. Bu yüzden ismi de Düzce Dağı olmalı," dedi. Özlü'nün bu açıklamaları, Bolulu vatandaşların tepkisini çekti.

Bolululardan Tepki
Bolu halkı, Düzce Belediye Başkanı Özlü’nün bu açıklamasına sert tepki gösterdi. Bolulu vatandaş Sami Kutlu, "Öyle söylenir mi? Önce Düzce’deki meselelerini halletsin. Düzce’de bir sürü mesele var. Kendi adını değiştirsin," diyerek Özlü’ye eleştirilerde bulundu.

Düzce'nin Tarihçesi ve Bolu Dağı Tartışması
Düzce, 1999 yılında Bolu'dan ayrılarak il statüsüne kavuşmuş bir şehir. Bu sebeple Bolu Dağı'nın isminin değişmesine yönelik tartışmalar, bazı vatandaşlar arasında eskiye dayanan bir bölge ayrılığı konusunu yeniden gündeme getirdi. Ayhan Serçe isimli Bolulu bir vatandaş, "Şimdiye kadar neredelerdi? Eskiden Düzce Bolu’nundu. Şimdi nerden çıkmış böyle bir şey? Yıllardır Bolu Dağı olarak geçiyor. Düzceliler bunu sahipleniyor mu yani? Böyle bir saçmalık olmaz. Herkesin sınırı belli. Düzce, Bolu’nun kazasıydı," şeklinde konuştu.

Sonuç ve Değerlendirme
Başkan Faruk Özlü’nün açıklamaları, Düzce ve Bolu arasında yeni bir tartışma başlattı. Coğrafi isim değişiklikleri her zaman hassas bir konu olmuş ve yerel halk arasında tartışmalara yol açmıştır. Bu durum, iki komşu şehir arasında yıllardır süregelen tarihsel ve coğrafi bağların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.