Altın 6448.99 %1.66
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4298 %0.04
Euro 53.4766 %-0.28
Sterlin 61.5401 %0.11

Burası Türkiye'nin Başkenti: Saatlerce Ucuz Yumurta için Beklediler

Burası Türkiye'nin Başkenti: Saatlerce Ucuz Yumurta için Beklediler

Ankara'da yaşanan ekonomik zorluklar, vatandaşları ucuz yumurta arayışına itiyor. Gıda sektöründe gözlemlenen fiyat artışları nedeniyle, başkentteki bir mağazanın önünde uygun fiyatlı yumurta bulabilmek umuduyla uzun kuyruklar oluştu.

Özellikle sabah saat 8'den itibaren vatandaşlar, İş Yurtları Kurumu Halka Açık Satış Mağazası'nda piyasa fiyatından daha düşük fiyata satılan yumurta için beklemeye başladılar.

gıda maddesi olmasına rağmen, enflasyon ve döviz kurlarındaki artış girdi maliyetlerini yükseltti ve bu da yumurta fiyatlarının katlanmasına yol açtı.

alım güçleri ile ilgili ciddi endişelerini dile getirdiler. Düşük maaşlar ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle, emekli maaşlarının yetersizliği konusunda tepkilerini ifade ettiler. Bazı vatandaşlar, mağazada 85 lira olan 30'lu yumurta paketinin fiyatının kısa sürede 100 liraya çıktığını belirttiler. Marketlerde ise yumurtanın fiyatı daha da yüksek, tanesi yaklaşık 4.41 TL'den satılıyor.

Bu durum, Ankara'daki vatandaşların günlük yaşamlarında karşılaştıkları ekonomik zorlukların bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Uygun fiyatlı temel gıda maddelerine erişim için saatlerce beklemek zorunda kalan insanlar, yaşadıkları bu zorlukları ve adaletsizlik hissini dile getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.