Cübbeli Ahmet'ten Şok İddia: "AK Parti'nin Seçim Yenilgisinin Sorumlusu O İsim, Derhal İstifa Etmeli!"
Yerel Seçimlerdeki Mağlubiyetin Faturası Kesildi! Cübbeli Ahmet, AK Parti'de Deprem Etkisi Yaratacak Açıklamalarda Bulundu! Efkan Ala'nın Aday Belirleme Sürecinde Etkili Rol Oynadığını ve İstifa Etmesi Gerektiğini Söyledi!
Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Ekol TV'de katıldığı bir programda AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısızlığının sorumlusunun AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala olduğunu iddia etti. Ünlü, Efkan Ala'nın aday belirleme sürecindeki rolü nedeniyle istifa etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yıllar önce yaptığı telefon görüşmelerine de değindi.
"Efkan Ala Derhal İstifa Etmeli"
Cübbeli Ahmet, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AK Parti'nin Türkiye'nin 2. partisi konumuna gerilemesinin ardından partide yapılan istişare toplantılarında gözle görülür bir değişim süreci yaşanmadığını vurguladı. Ünlü, bu başarısızlığın arkasındaki ismin Efkan Ala olduğunu öne sürdü ve "Bu adayları belirleyen Efkan Ala'dır. Mağlubiyetin sorumlusu odur. Efkan Ala derhal istifa etsin. Erdoğan harici herkes AK Parti'de değişebilir. Kimse vazgeçilmez değildir" dedi.
"Kılıçdaroğlu, Muhafazakar Kesimle Diyaloğu Sağladı"
Cübbeli Ahmet, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 7-8 yıl önce telefon görüşmeleri yaptığını açıkladı. Ünlü, "Kılıçdaroğlu, her kesimle görüşmeler yaptı. Eski CHP'de İslami kesimle, muhafazakar kesimle diyalog yoktu. Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu ile 7-8 sene önce 2 kere telefonda konuştum. Açılımçı ruhu var. Hatta Bakırköy'de bir yere 20 hocayı davet etti. Beni de davet etti. Ben gidemedim." sözleriyle dikkat çekti.
"Danışmanı Bana Geldi, Gitti"
Cübbeli Ahmet, Kılıçdaroğlu'nun danışmanının kendisiyle görüştüğünü belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun danışmanı bana geldi, gitti. Hatta dedi ki; 'Hocalardan, şeyhlerden kimlerle görüşmemizi önerirsiniz?' Ben de birkaç kişiyi gönderdim." dedi.
Cübbeli Ahmet'in bu açıklamaları, AK Parti içinde büyük yankı uyandırdı. Efkan Ala'nın bu iddialar karşısında nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Sizce, AK Parti'de bu iddiaların ardından nasıl bir süreç yaşanacak?
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.