Altın 6362.41 %0.3
BIST 14583.23 %1.12
Dolar 46.4418 %0.02
Euro 53.2327 %-0.76
Sterlin 61.0621 %-0.67

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından Z kuşağının kulağına küpe olacak sözler: 15 Temmuz tiyatro değil...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından Z kuşağının kulağına küpe olacak sözler: 15 Temmuz tiyatro değil...

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz İşgal Girişimi" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın konuşmacısı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, özellikle genç nesli yakından ilgilendiren çok önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, konferansta yaptığı konuşmada, darbe girişiminin Z kuşağına iyi anlatılması gerektiğini belirterek,

"Onlara bunu iyi anlatmak lazım yoksa tiyatro gibi gelebilir. 15 Temmuz’da, 253 şehidimiz, 3 bine yakın gazimiz var. Onların yüzü suyu hürmetine biz bu vatanda duruyoruz. Bunları herkesin bilmesi lazım" dedi.

15 Temmuz’un Anlatılması Gereken Gerçekler



Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan konuk konuşmacı olarak katıldı. Aslan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşanılanları detaylı bir şekilde anlattı. Darbe girişiminde şehit düşen 253 vatandaşı rahmet ve minnetle anarak konuşmasına başlayan Aslan, darbe gecesinde hain terör örgütü tarafından 3 bin kişiye yakın vatandaşın da gazi olduğunu belirtti.

Z Kuşağına Anlatılması Gerekiyor


15 Temmuz’un Z kuşağına iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Aslan,
"Onlar da 15 Temmuz’un ne olduğunu iyi bilmeli. Onlara iyi anlatmak lazım yoksa tiyatro gibi gelebilir. Tiyatro değildir 15 Temmuz, 253 şehidimiz, 3 bine yakın gazimiz var. Onların yüzü suyu hürmetine biz bu vatanda duruyoruz. Bunları herkesin bilmesi lazım. Birilerinin dediği gibi tiyatro falan değildir, gerçek bir kalkışmadır. Başka gidecek vatanımız yok bizim. Türkiye Cumhuriyeti vatanımız olmuştur. Vatanımız uçuruma düşmek üzereyken Sayın Cumhurbaşkanı ve milletimiz bize güvendi. Vatanımızı asla kimseye vermeyiz" ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün Hedefinde Olan Turgut Aslan



Terörle Mücadele Daire Başkanı olarak FETÖ’nün ana hedeflerinden biri olduğunu belirten Aslan, FETÖ’nün adli yönden bir terör örgütü olduğuna dair düzenlediği rapordan dolayı hedef gösterildiğini vurguladı. Aslan, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak, o gece Türk milletinin gösterdiği kahramanlıkları ve birlik ruhunu detaylandırdı.

15 Temmuz’un Sosyo-Politik Bağlantıları

Konferansın moderatörü Doç. Dr. Alper Mumyakmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin hem 1960 ve 1980 darbeleri ile olan sosyo-politik bağlantılarına hem de bu darbelerden ayrılan yönlerine değindi. Mumyakmaz, darbe girişiminin tarihsel süreç içindeki yerini ve bu bağlamda yaşanan olayları katılımcılara aktardı.

Yoğun katılımlı bir konferans oldu

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, daire müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, POMEM öğrencileri ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı. Konferans, katılımcılardan büyük ilgi gördü ve oldukça verimli geçti.


Konferansın sonunda Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan’a ve Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz’a günün anısına plaket takdim etti. Bu anma etkinliği, 15 Temmuz’un anlam ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye’nin Kahramanlık Dolu Gecesi


15 Temmuz gecesi, Türk milletinin bir bütün olarak hain darbe girişimine karşı durduğu ve demokrasiyi savunduğu bir gecedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara inen milyonlarca vatandaş, tankların, silahların ve kurşunların karşısında dimdik durarak demokrasiyi savundu. 15 Temmuz, Türk milletinin kahramanlık destanlarından biri olarak tarihteki yerini aldı.

15 Temmuz’un Unutulmaması Gereken Gerçekleri

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan’ın da belirttiği gibi, bu hain darbe girişiminin gerçek yüzü ve yaşanan kahramanlıklar, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmalıdır. 15 Temmuz’da yaşananlar, Türkiye’nin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinin bir parçasıdır ve bu mücadelenin kahramanları asla unutulmamalıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.