Hapandüzü mahallesi'nde Sobadan kaynaklanan yangın
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş köyünde meydana gelen dehşet verici yangın, 4 engelli bireyin yaşadığı evde büyük bir felakete neden oldu. Yangın sonucunda evin teras ve çatı katı tamamen küle dönerken, ailenin maddi kaybı ve duydukları şok, bölgede derin bir üzüntü yarattı.
Olay, 25 Şubat 2024 tarihinde Kırgeriş köyünde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek kontrol altına alınamaz hale geldi. İtfaiye ekiplerinin olay yerine hızla müdahale etmesine rağmen, yangın engelli aileye ait evi sardı. Ev sahiplerinin yangını fark etmesi üzerine çevre halkının yardımıyla evden çıkarılan 4 engelli birey, olay yerine gelen ambulanslarla kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Şans eseri can kaybının yaşanmaması, bölge halkını bir nebze olsun rahatlattı.
Hapandüzü Mahallesi'nde Meydana Gelen Yangın ve Sevindik Ailesinin Zorlu Anları
Yangın nedeniyle evde bulunan teras ve çatı katı tamamen kullanılamaz hale gelirken, itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına gün boyunca devam etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ise yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla detaylı bir inceleme başlattı.
Yangının Hapandüzü Mahallesi'nde Başlangıcı ve Hızla Büyümesi
Köy sakinleri, ailenin yaşadığı trajedinin ardından yardım ve destek için seferber olurken, çeşitli yardım kampanyaları başlatıldı. Bölge halkı, giyecek, gıda ve geçici barınma gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla dayanışma içerisinde bir araya geldi.
Olayın şokunu atlatmaya çalışan engelli aile fertleri, geçmiş olsun dileklerini ileten komşuları ve köy halkının desteğiyle moral bulmaya çalışıyor. Yangının çıkış nedeniyle ilgili yapılan incelemenin sonuçları beklenirken, bölgedeki yardım kampanyaları devam ediyor.
Hapandüzü Mahallesi'nde meydana gelen yangın, Hasan Sevindik'e ait 2 katlı evin çatı ve teras katında soba bacasından kaynaklanan bir olay sonucunda ortaya çıktı. Yangın, kısa sürede çatıdaki ot ve tahtaların tutuşmasıyla büyüdü. Yangını fark eden köylüler, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek ilk müdahaleye geçti.
Vatandaşların çabalarının ardından, Kürtün Belediyesi ve Özkürtün Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine intikal etti. Ekipler, yoğun çaba harcayarak yangını söndürme ve soğutma çalışmalarına başladı. Ancak, yangın sonucunda evin çatı ve teras katıyla birlikte alt kattaki bir oda tamamen zarar gördü.
Olayın detaylarına göre, emekli olan Hasan Sevindik'in 4 engelli çocuğuna bu evde baktığı belirlendi. Yangın sırasında evde bulunan engelli çocuklardan birisinin, çatı katındaki odada olduğu ancak gündüz saatleri olduğu için alt katta babasının yanında bulunduğu öğrenildi.
Hasan Sevindik'in bu zor durumda, yangın nedeniyle evin bir kısmını kaybetmesiyle birlikte, engelli çocuklarına olan sorumluluğunu sürdürmekte zorlanacağı anlaşılıyor. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınmış olsa da, Sevindik ailesinin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve yeniden yerleşim süreci gibi konularda destek sağlanması gerekebilir.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.