Altın 6451.24 %1.7
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4296 %0.02
Euro 53.5028 %-0.25
Sterlin 61.5726 %0.16

Hava Bahar Gibi Olacak: Sıcaklıklar Artıyor

Hava Bahar Gibi Olacak: Sıcaklıklar Artıyor

Son dönemde soğuk ve yağışlı günlerin ardından, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarında bir artış bekleniyor. Bu hafta içerisinde sıcaklıkların bazı bölgelerde 20 dereceyi geçmesi ve bahar havasının hissedilmesi öngörülüyor.

Özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde bugün kar yağışı görülmesi beklenirken, yarından itibaren bu yağışların etkisini yitirmesi ve yerini daha ılıman bir havaya bırakması tahmin ediliyor.

İstanbul gibi büyük şehirlerde de sıcaklık yükselişi gözlemlenecek. Bugün İstanbul'da maksimum 14 derece olarak ölçülen sıcaklıkların, hafta ortasına doğru 16 dereceyi aşması bekleniyor. Bu sıcaklık artışı, soğuk havanın yerini daha ılıman bir iklime bıraktığının bir işareti olarak görülüyor.

Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyıları yağışlı geçecek. Bu yağışlar, kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar olarak görülecek. İç ve doğu kesimlerde pus ve sis de bekleniyor, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi de bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artması ve ülke genelinde adım adım yükselmesi, vatandaşlara baharın müjdecisi olarak gelecek. Bu hafta, daha sıcak günlerin habercisi olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.