Altın 6434.5 %1.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4332 %0.04
Euro 53.4451 %-0.33
Sterlin 61.5287 %0.09

Kırıkkale ve Yozgat'ta Yeni Sorun: Kaldırımlar Dolu, Yollar Boş!

Kırıkkale ve Yozgat'ta Yeni Sorun: Kaldırımlar Dolu, Yollar Boş!

Kırıkkale, Yozgat ve Ankara'nın bazı ilçelerinde yaşanan kaldırım işgali sorunu, vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkiliyor. Araçların kaldırımlara park edilmesi ve kaldırımların dar olması sebebiyle, insanlar güvenli yürüyüş alanı bulamamakta ve bunun sonucunda yolun ortasından yürümek zorunda kalmaktadır.

Özellikle Kırıkkale'de, araç sahiplerinin kaldırımlara park etme alışkanlığı, vatandaşlar için büyük bir rahatsızlık kaynağına dönüşmüştür. Yıllardır "Kırıkkaleliler ve Yozgatlılar aynı zamanda Ankaralılar yolun ortasından yürür" şeklindeki yaygın ifade, aslında bu zorunluluktan kaynaklanmaktadır. Kırıkkale'nin bazı bölgelerinde kaldırımların darlığı, park edilen araçlarla birleşince, insanlara yürüyüş için uygun alan bırakmamaktadır. Bu durum, vatandaşları sürekli olarak trafikle iç içe tehlikeli bir şekilde yürümeye zorlamaktadır.

Kaldırımlar Yayanın Yollar Kimin?

Kaldırımların yayalar için tasarlandığı ve yayaların bu alanları güvenle kullanması gerektiği bilinci, maalesef Kırıkkale'de yeterince yerleşmemiştir. Araçlar ve motosikletlerin yanı sıra, esnafların da malzemelerini kaldırımlara yerleştirmesi, çöplerin bu alanlara bırakılması, sorunu daha da karmaşık hale getirmektedir. Bu durum, özellikle engelli vatandaşlar için kaldırımları kullanmayı neredeyse imkansız hale getirmekte, onların günlük yaşamda karşılaştıkları engelleri artırmaktadır.

Yozgat Kırıkkale ve Ankara Aynı Sorunu Yaşıyor

Kırıkkale'de yaşayan vatandaşlar, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve bu alanların yayaların dışında başka amaçlar için kullanılmaması gerektiğini vurguluyorlar. Çocukların ve engellilerin kaldırımlarda yürümesinin giderek zorlaştığı bu durum, özellikle Cumhuriyet Caddesi gibi yoğun kullanılan alanlarda daha belirgin hale gelmiş durumda. Vatandaşlar, bu sorunun çözümü için yetkililerin acil eylem almasını ve kaldırımların yeniden düzenlenerek yayalar için uygun hale getirilmesini talep ediyorlar. Bu durum, sadece Kırıkkale için değil, benzer sorunları yaşayan diğer şehirler için de önemli bir örnek teşkil etmektedir. Kaldırımların yayalara ait olduğu bilincinin yaygınlaşması ve bu alanların uygun şekilde kullanılması, herkes için daha güvenli ve erişilebilir bir şehir ortamı yaratılmasına katkı sağlayacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.