Mamak'ta Türk Dünyası'nın Genç Zihinleri Buluştu: 400 Genç Şenlikte Bir Araya Geldi
Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Hidayet Türkoğlu Spor Salonu, Türk Dünyasının yetenekli ve yenilikçi gençlerini ağırladı. Türkiye ve çeşitli Türki Cumhuriyetlerden gelen 400 genç beyin, bu yıl altıncı kez düzenlenen Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği'nde bir araya geldi.
Şenlik, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen öğrencilerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcıları da ağırladı. Gençler, hazırladıkları projeleri stantlarda sergileyerek bilim ve kültür alanlarındaki becerilerini ve yaratıcılıklarını gözler önüne serdi.
Başkan Murat Köse Ev Sahipliği Yaptı
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Gazze'de Yaşananlar Hatırlatıldı
Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı ve Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Filistin halkına olan desteğini ifade ederek, çocukların sağlık ve eğitim gibi temel haklardan yararlanabildiği bir dünya temennisinde bulundu. Şenlik, gençlerin bilim ve kültür alanlarındaki yetenek ve projelerini sergilemeleri için önemli bir platform olarak değerlendiriliyor. Etkinliğin sonunda, katılımcılar arasından seçilecek başarılı projeler ödüllendirilecek, böylece genç yeteneklerin teşvik edilmesi ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu şenlik, aynı zamanda farklı kültürlerden gençlerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları için de eşsiz bir fırsat sunuyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.