Pursaklarlı Gençler Mersin Kamplarında Eğlenceye Doydu
Pursaklar Belediyesi, 15-20 yaş arası gençleri Mersin'deki Mehmet Akif Ersoy ve Yıldırım Beyazıt Gençlik Kamplarına ücretsiz gönderdi. Üç günlük programda spor, kültür ve eğlence dolu aktivitelerle unutulmaz anlar yaşandı.
Pursaklar Belediyesi tarafından, Mersin’deki Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampı ve Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampına gönderilen 15-20 yaş arası gençler sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu dolu zaman geçirdi. Pursaklar Belediyesi tarafından, genç nesillerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerde bulunabilmeleri için 15-20 yaş arası kızları ve erkekleri gönderdiği Mersin’deki Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampı ve Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampında genç erkek ve kızlar, eğlence dolu günler geçirdi. Silifke ilçesine bağlı bu kamplar, denize sıfır konumuyla doğa ve deniz aktivitelerini birleştiriyor. Belediye, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 728 genci benzer kamplara ulaştırdı; Mersin kafilesi de bu zincirin parçası oldu. Katılımcılar, otobüsle yola çıkarak yolda bile sohbet ve oyunlarla bağlarını güçlendirdi.
Gençler Aktivitelerle Coştu
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Pursaklar Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen gençlik kampı organizasyonunda katılan gençler kamp alanında, birbirinden farklı sportif aktivitelerle üç gün boyunca unutulmaz anlar yaşadı. Mehmet Akif Ersoy Kampı'nda voleybol, basketbol, tenis, badminton ve mini futbol sahalarında turnuvalar düzenlendi; Yıldırım Beyazıt Kampı'nda ise deniz yüzme yarışları ve su topu maçları öne çıktı. Kültürel programlar arasında el sanatları atölyeleri, tiyatro gösterileri, müzik dinletileri ve halk oyunları yer aldı. Amfi tiyatroda kamp ateşi etrafında şarkılar söylendi, yeni dostluklar kuruldu. Rehberlik seanslarında değerler eğitimi verildi; gençler, birlik ve çevre bilinci üzerine tartışmalar yaptı. Bu etkinlikler, okul hayatındaki rutini kırarak motivasyonu artırdı.

İş Birliği Unutulmaz Anlar Yarattı
Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Mersin’de bulunan Gençlik Kamplarına gönderdiğimiz genç kardeşlerimiz üç gün boyunca çeşitli aktivitelerle bol bol eğlenme fırsatı buldu. Arkadaşlarımız hem dinlendi hem de kamp ateşi yakıp, şarkılar söyleyerek, yeni arkadaşlıklar edindiler. Pursaklar’da geziler hiç bitmeyecek. İlerleyen günlerde de gençlerimize yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler ve organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. Takipte kalın’’ dedi. Başkan Çetin, bu kampların gençlerin enerjisini doğru yönlendirdiğini vurguladı ve gelecek aylarda Kırşehir Ahievren, Samsun Ladik ile Hatay Arsuz kamplarına yeni kafileler planladıklarını duyurdu. Pursaklar'da Erdemli Gençlik ve Yaşam Merkezi üyeleri öncelikli olmak üzere başvurular belediye Kültür İşleri Müdürlüğü'ne yapılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.