Altın 6452.42 %1.72
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4327 %0.02
Euro 53.5066 %-0.24
Sterlin 61.5678 %0.15

Saman alevi misali: yandıkça yanıyor!

Saman alevi misali: yandıkça yanıyor!

Lüleburgaz'da Saman Yangını: 100 Balya Saman Kül Oldu. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Eskitaşlı köyünde buğday saplarından balya yapılırken çıkan yangında yaklaşık 100 balya saman kül oldu.

Olay, balya makinesinin buğday saplarını bağladığı sırada meydana geldi. Alevlerin bir anda yükselmesi üzerine hemen itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve kepçelerle yapılan müdahale sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Eskitaşlı Köyü'nde Çıkan Yangının Detayları


Yangın, Lüleburgaz ilçesine bağlı Eskitaşlı köyünde buğday saplarının balya yapılması sırasında çıktı. Balya makinesi çalışırken, buğday sapları bir anda alev aldı ve yangın kısa sürede yayıldı. Yangını fark eden köy sakinleri, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi


Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, yangının daha fazla yayılmasını önlemek için yoğun bir çalışma başlattı. Kepçelerle yapılan müdahale sonucu balya makinesi söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin etkili çalışması sayesinde tarladaki yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak, yangında yaklaşık 100 balya saman kül oldu.

Yangının Nedeni ve Alınacak Önlemler


Yangının kesin nedeni henüz belirlenememiş olsa da, bu tür olayların önlenmesi için bazı önlemler alınması gerekmektedir. Yangın riskini azaltmak için balya makinelerinin düzenli olarak bakımının yapılması ve yangın söndürme ekipmanlarının her zaman hazır bulundurulması önemlidir. Ayrıca, yangın anında hızlı müdahale edebilmek için köy halkının bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi de büyük önem taşımaktadır.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.