Altın 6410.45 %1.06
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4361 %0.03
Euro 53.4609 %-0.33
Sterlin 61.5402 %0.11

Stratejik hedefler ve Ekonomik potansiyel: Bursa TB'nin Türk-Alman ilişkilerine katkısı

Stratejik hedefler ve Ekonomik potansiyel: Bursa TB'nin Türk-Alman ilişkilerine katkısı

Bursa Ticaret Borsası, uluslararası ticaretteki etkinliğini artırmak amacıyla Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na üyelik sürecini başarıyla tamamladı. Bu önemli adım, Bursa Ticaret Borsası üyelerinin uluslararası arenadaki konumunu güçlendirecek ve işbirliği imkanlarını genişletecektir.

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na üye olmanın, Bursa iş dünyasına yeni perspektifler kazandıracağını vurguladı. Matlı, "Uluslararası işbirliği ve ticaret, günümüzde iş dünyası için büyük bir önem taşımaktadır. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği, Bursa iş dünyasına global bir platformda yer alma fırsatı sunacak. Bu sayede üyelerimiz, Almanya ile olan ticaret hacimlerini artırabilecekleri gibi, yeni iş bağlantıları kurma ve teknolojik gelişmelere daha hızlı adapte olma imkanı bulacak" dedi.

dikkat çekiyor. Almanya, Türkiye'nin önemli ticaret ortaklarından biri olarak öne çıkarken, bu üyelikle birlikte Bursa iş dünyası, Alman iş dünyası ile daha yakın ilişkiler kurma fırsatını elde edecek.

Belge Teslim Töreni ve Konuşmalar: Bursa TB'nin Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na Üyeliği

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine çeşitli avantajlar sunarak işbirliği olanaklarını artırıyor. Bu çerçevede, ortak projeler, etkinlikler, ticaret fuarları ve bilgi paylaşımı gibi faaliyetlerle üyeler arasında işbirliği ve ticaretin artırılmasına katkı sağlanacak. Bursa Ticaret Borsası üyeleri, bu ağ içinde yer alarak uluslararası ticarette daha rekabetçi hale gelme şansını elde edecek.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na üyelik sürecini başarıyla tamamlayan Bursa Ticaret Borsası, bu adımıyla sadece kendi üyelerinin değil, Bursa ekonomisinin genelini daha da güçlendirecek bir perspektife kavuşmuş oldu.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), uluslararası iş birlikleri ve ticaret ağını genişleterek üyelerinin ihracattaki rolünü güçlendirmek amacıyla Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’na (TD-IHK) üye oldu. Doğanbey Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen belge teslim törenine, Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Emrah Silmez, Gökhan Onur, İlker Birgül, Meclis Üyeleri Sabriye Şen ve Mehmet Korkmaz katıldı. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Eskiyapan, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Taşdirek, Genel Sekreter Okan Özoğlu ve beraberindeki heyet de bu önemli etkinlikte yer aldı.

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, üyelik sürecinin Türkiye'nin en büyük ticaret partneri olan Almanya ile Bursa arasındaki ticari ilişkileri daha da güçlendirme stratejisinin bir parçası olduğunu vurguladı. Başkan Matlı, bu üyelikle bölgenin ekonomik potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’na üye olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın geniş ağı, Bursa Ticaret Borsası üyelerine uluslararası pazarlara erişim, yeni iş fırsatları ve iş birliği imkanları sağlayarak, Bursa iş dünyasının uluslararası arenadaki konumunu güçlendirecek. Aynı zamanda bu üyelik, Avrupa Ticaret Borsaları Birliği’nin ilk ve tek Türk üyesi olan Bursa Ticaret Borsası’nın küresel ticarette daha etkin bir rol oynamasına da imkan tanıyacak" dedi.

TD-IHK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Eskiyapan ise Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın, 2003 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından kurulduğunu hatırlattı. Eskiyapan, TD-IHK'nın amacının, ekonomi, ticaret, sanayi ve hizmet sektörüne ilişkin konularda Türkiye ve Almanya arasında uzun yıllar boyunca kökleşen ticari ilişkileri derinleştirmek ve güçlendirmek olduğunu belirtti. "Bursa Ticaret Borsası’nın Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’na üye olması, Türk-Alman iş birliğinin bir başka önemli adımıdır. Bu üyelikle birlikte, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini ve yeni iş birliği fırsatlarının doğmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, üyelik belgesini TD-IHK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Eskiyapan’dan teslim aldı. Bu önemli gelişme, Bursa iş dünyasının uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmak ve yeni iş fırsatlarına kapı aralamak adına stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.