Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 80 Bin Kur'an-ı Kerim Bağışı!
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonu kapsamında gerçekleştirdiği “1 Kurban 1 Kur’an” projesiyle, hayırseverlerin desteğiyle 80 bin adet Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç sahiplerine hediye etti.
TDV, 30 yılı aşkındır düzenlediği vekaletle kurban organizasyonunda bu yıl da yardımlarını dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Vakıf, Kur’an-ı Kerim’in mushaf olarak ulaşmakta güçlük çeken insanları da unutmadı. TDV, Kurban Bayramı süresince 20 ülkede toplam 70 bin adet Kur’an-ı Kerim’i dağıtırken, yurt içinde de 10 bin adet Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Kur’an-ı Kerim’in Manevi Gücü
TDV Genel Müdürü İzani Turan, projenin önemine değinerek şunları söyledi:
“İlahi kitabımız Kur’an-ı Kerim, bize doğru yolu gösteren rehberdir. Kur’an, şifa ve rahmettir; dertli gönüllere devadır. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu bilinçle hareket edip, bu anlamlı proje ile alicenap milletimizin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara Kur’an-ı Kerim hediye ederek manevi ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz.”

Ahşap Levhalardan Mushafa
Dünyanın dört bir yanında Kur’an-ı Kerim’e mushaf halinde erişmekte ciddi güçlük çeken insanların bulunduğuna dikkat çeken Turan, özellikle Afrika’da insanların “luh” adı verilen ahşap levhaların üzerine yazılmış ayetleri ezberleyerek hafızlık yaptığını belirtti. Turan,
“Hayırseverlerimizin desteğiyle Cenab-ı Hakk’ın bütün insanlığa göndermiş olduğu son ilahi mesajları mushaf halinde yolumuzu gözleyen kardeşlerimize ulaştırıyoruz” dedi.

80 Bin Kur’an-ı Kerim Dağıtımı
Turan, 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonu içerisinde 20 ülkede 70 bin adet Kur’an-ı Kerim’in dağıtıldığını ve yurt içinde de 10 bin adet dağıtım yapıldığını ifade etti. Dağıtım yapılan ülkeler arasında Somali, Afganistan, Kenya, Burundi, Mozambik, Tanzanya, Çad, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malawi, Benin, Togo, Bangladeş ve Balkan ülkeleri bulunuyor.

Hediyem Kur’an Olsun Kampanyası
Turan, “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası kapsamında Türkiye, Asya, Afrika, Balkanlar ve Ortadoğu’daki 96 ülkeye toplam 1 milyon 835 bin 475 adet Kur’an-ı Kerim dağıtıldığını belirtti. 41 farklı dilde basılan Kur’an-ı Kerimlerin dağıtımları görevli ve gönüllüler tarafından sürdürülüyor.

Hayırseverlere Çağrı
Turan, bir kişinin daha Kur’an-ı Kerim ile tanışmasına vesile olmak isteyen hayırseverlerin ‘KURAN’ yazıp 4333’e SMS göndererek 150 TL tutarında bir Kur’an’ı ihtiyaç sahiplerine bağışlayabileceğini belirtti. Ayrıca, bagis.tdv.org sitesi ve bankalar yoluyla projeye destek olabileceklerini söyledi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.