Yozgat Halk Eğitim Merkezi: Kadınlar deri işlemeciliğiyle ekonomiye katkı
Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen deri işlemeciliği kurslarına katılan kadınlar, kendi imkanlarıyla getirdikleri derileri işleyerek çeşitli ürünler üretiyor ve bunları satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Deri İşleme Sanatı Usta Öğreticisi Neslihan Sargın, kursiyerlerin emekleriyle ortaya çıkan ürünlerin satışının ev ekonomilerine önemli bir gelir kaynağı sağladığını vurguluyor.
Sargın, Halk Eğitim Merkezi'nde 15 yıldır usta öğretici olarak görev yaptığını belirterek, "Bu deri kursuna yediden yetmişe herkes katılıyor. Ev hanımları kendi ihtiyaçları doğrultusunda ürünler tasarlıyor, iş sahibi olmak isteyenler ise kendi atölyelerini kurabiliyorlar. Kurslarımızda ekonomiye katkı sağlayarak birçok öğrenci yetiştirdik" diyor.
Kursiyerler, kendi getirdikleri derileri kullanarak çeşitli ürünler üretiyorlar. Bu ürünler arasında cüzdanlar, çantalar, kemerler ve süs eşyaları bulunuyor. Üretim aşamasının ardından kadınlar, ürünleri satarak elde ettikleri gelirle aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.
Neslihan Sargın, "Öğrencilerimiz malzemelerini kendileri alıyorlar. Biz sadece dövme aşamasındaki kullanılan malzemeleri temin ediyoruz. Ve bu aldıkları malzemeleri ürüne dönüştürüp, kendileri satabiliyorlar" şeklinde konuşarak kursiyerlerin kendi girişimciliklerini desteklemeye odaklandıklarını belirtiyor.
Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen deri işlemeciliği kursları, kadınların kendi becerilerini geliştirmelerine ve ekonomik bağımsızlık kazanmalarına olanak tanıyan önemli bir sosyal girişim olarak öne çıkıyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.