Yozgat'ta analar ağlamasın! Gölet ve Barajlarda tehlikeye dikkat
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte serinlemek amacıyla göletlere ve sulama kanallarına girenlerde boğulma vakaları artmaya başladı. Uzmanlar, ne kadar iyi yüzme bilinirse bilinsin göletlere girilmemesi gerektiği konusunda uyarıyorlar.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte serinlemek amacıyla göletlere ve sulama kanallarına girenlerde boğulma vakaları artmaya başladı. Uzmanlar, ne kadar iyi yüzme bilinirse bilinsin göletlere girilmemesi gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Göletler Tehlike Saçıyor
Her yaz mevsiminde Türkiye genelinde çok sayıda boğulma vakası meydana geliyor. Uzmanlar, boğulma vakalarının büyük bir kısmının göletlerde yaşandığını belirtiyorlar. Profesyonel yüzücülerin bile göletlerde boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan uzmanlar, amatör yüzücülerin, çocukların ve yüzme bilmeyenlerin kesinlikle göletleri tercih etmemesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Güvenli Seçim: Yüzme Havuzları
Uzmanlar, “Maalesef her yaz ayında birçok uyarı yapılmasına rağmen gölet veya su birikintileri nedeniyle gerek çocuklarımız, gerekse vatandaşlarımız boğularak hayatlarını kaybediyor. Ailelerin çocuklarını bu konuda uyarması gerektiği kanaatindeyiz. Gölet veya sulama kanalları yerine çocuklarını şehir içinde bulunan ve gözetmen denetiminde yüzme eğitimi verilen havuzlara göndermelerinin daha uygun olacağını düşünüyoruz,” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Uyarılar Yetersiz Kalıyor
Yaz aylarında yaşanan boğulma vakaları, yapılan uyarılara rağmen her yıl tekrarlanıyor. Uzmanlar, ailelerin çocuklarını sıkı bir şekilde uyarması ve kontrol etmesi gerektiğini, göletler ve sulama kanallarının tehlikelerinin ciddiye alınması gerektiğini belirtiyorlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.