Altın 6431.4 %1.38
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4389 %0.02
Euro 53.5139 %-0.23
Sterlin 61.4939 %0.03

Zonguldak Halk Pazarı: Yüksek fiyatlar, Düşük talep

Zonguldak Halk Pazarı: Yüksek fiyatlar, Düşük talep

Zonguldak'ta, Soğuksu semtinde her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan halk pazarı, geçtiğimiz günlerde büyük bir yoğunluğa sahne oldu. Ancak, fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşlar genellikle tezgahlara sadece bakmakla yetindi.

Pazarda satılan ürünlerin fiyatları oldukça dikkat çekiciydi. Salatalık 40 lira, Pırasa 25 lira, Patates 16 lira, Soğan 10 lira, Ispanak 30 lira, Marul 20 lira, Portakal 15 lira, Mandalina 20 lira, bezelye 100 lira ve biber 35 liradan satıldı. Yüksek fiyatlar, alışveriş yapmak isteyen vatandaşların çoğunun sadece ürünleri incelemekle yetinmelerine neden oldu.

meyve ve sebze fiyatlarının artış gösterdiği dönemlerde ekonomik sıkıntı çeken vatandaşları olumsuz etkiledi. Fiyatların yüksek olmasının yanı sıra, tezgahlardaki ürün çeşitliliğinin de az olması, tüketicileri alternatif arayışlarına yönlendirdi.

"Fiyatların Zirve Yaptığı Zonguldak Halk Pazarı: Vatandaşlar Alternatif Çözümler Arıyor"

Pazarda alışveriş yapan bazı vatandaşlar, ekonomik koşulların zorluğuna dikkat çekerek, temel gıda ürünlerinin erişilebilirliğinin artırılması ve fiyatların makul seviyelere çekilmesi talebinde bulundular. Ayrıca, belediye yetkililerinden ve ilgili mercilerden konuyla ilgili önlemler alınmasını beklediklerini ifade ettiler.

"Yüksek Fiyatların Gölgesinde Zonguldak Halk Pazarı: Vatandaşlar Tezgahları İncelemeyle Yetindi"

Pazardaki yoğunluğun devam etmesi durumunda, halkın ekonomik sıkıntılarına çözüm bulunması ve temel gıda ürünlerinin daha uygun fiyatlarla sunulması, ilgili otoritelerin dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.