A Millî Takımı Gürcistan'ı 3-1 Yendi Galibiyeti Yozgatlı isimler getirdi
Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) tüm hızıyla devam ediyor.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) tüm hızıyla devam ediyor. F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan'la karşılaşan A Millî Takımı, 3-1'lik skorla sahadan galip ayrılarak grupta liderlik koltuğuna oturdu. Bu galibiyetin ardında Yozgatlı iki ismin kritik golleri yer alıyor.

Kritik Goller Attılar
Ay-Yıldızlı ekibimize galibiyeti getiren golleri, 25. dakikada babası Yozgatlı olan Mert Müldür, 65. dakikada annesi Yozgatlı olan Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan'ın tek golü ise 32. dakikada Georges Mikautadze'den geldi.
İki İsim de Yozgatlı
Real Madrid ve Milli Takım'ın parlayan yıldızı Arda Güler'in Yozgat kökenli olduğu öğrenildi. Güler'in annesi Serap Güler'in Yozgat'ın Musabeyli Boğazı Köyü'nden olduğu ortaya çıktı. Bu bilgi, Yozgatlılar arasında büyük bir gurur kaynağı oldu.
3 Nisan 1999'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da dünyaya gelen Mert Müldür'ün babası Yozgatlı bir işçi, annesi ise Bingöllü bir ev hanımı. Müldür'ün Yozgatlı kökenleri, onun milli takımdaki başarısını daha da anlamlı kılıyor.
Bu galibiyetle birlikte A Millî Takımı, F Grubu'nda liderlik koltuğuna otururken, Yozgatlı oyuncuların başarısı ülke genelinde büyük bir sevinç yarattı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.