Altın 6390.36 %0.74
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4311 %0.05
Euro 53.4337 %-0.34
Sterlin 61.4893 %0.02

Çekerek Yelkene Hazırlanıyor

Çekerek Yelkene Hazırlanıyor

Dünyanın en büyük Lavanta Adası ve Dünyanın 2’nci Mükemmeliyet Merkezi olan Rafting ve Su Sporları Parkuru ile adından söz ettiren Çekerek, şimdi de Türkiye’nin en büyük barajlarından biri olan Çekerek Barajı ile Yelken Yarışlarına hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük Lavanta Adası ve Dünyanın 2’nci Mükemmeliyet Merkezi olan Rafting ve Su Sporları Parkuru ile adından söz ettiren Çekerek, şimdi de Türkiye’nin en büyük barajlarından biri olan Çekerek Barajı ile Yelken Yarışlarına hazırlanıyor.

Yozgat Valisi Ziya Polat Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ile birlikte Çekerek Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Çok güzel bir rüzgar var

Başkan Akdurak, Çekerek Barajı’nın yelken sporu için uygun bir rüzgâra sahip olduğunu dile getirerek, “Bizim sporumuz için olmazsa olmazımız çok güzel bir rüzgâr var burada. Sayın Valimizin talimatlarıyla hazırlık aşamasından sonra ilk fırsatta burada ulusal çapta bir yelken yarışını hızlıca organize edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gençlerimiz yelken sporu ile buluşacak

Vali Polat, Başkan Akdurak’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “En yakın zamanda suyun rüzgârla buluştuğu bu güzel yerde, gençlerimizde yelken sporu ile buluşacak. Bu proje için Valiliğimiz, Çekerek Belediyesi ve Kaymakamlık olarak Türkiye Yelken Federasyonumuz ile birlikte hareket edeceğiz. Çok yakın zamanda yarışmaları başlatacağız” dedi. 

Çekerek Barajı'nın doğal güzelliklerinin ve uygun rüzgâr koşullarının birleştiği bu proje, bölgedeki spor ve turizmi artırmayı hedefliyor. Yelken yarışları, adanın ve barajın güzelliklerine vurgu yaparak Yozgat’ın ulusal ve uluslararası spor etkinliklerinin önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Rabia Sultan Büyüker

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.