Altın 6452.5 %1.72
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.03
Euro 53.5003 %-0.23
Sterlin 61.5632 %0.14

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Yaz spor okulları başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Yaz spor okulları başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Yaz spor okulları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının ülke genelinde başlattığı ‘yaz spor okulları’ Yozgat’ta da hayata geçirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan GSB Spor Okulları için açılış törenini düzenlendi.

Rıza Kayaalp Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, sporcular ve aileleri katıldı.

13 branşta açılacak olan spor okullarında yaklaşık 10 bin sporcu eğitim alacak.

5-18 yaş arası çocukların katılacağı spor okullarında Badminton, Cimnastik, Voleybol, Güreş, Hentbol, Tekvando, Futbol, Basketbol, Okçuluk, Judo, Atletizm, Hentbol ve Halkoyunları eğitimi verilecek.

15 Eylül 2022 tarihinde sona erecek olan yaz spor okullarına şuana kadar bin sporcu kayıt yaptırdı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, yaz spor okullarının ücretsiz olduğunu hatırlattı.

Parlak, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 84. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan GSB Spor Okulları açılış törenine hoş geldiniz.

13 branşta yaklaşık olarak 10 bin çocuk ve gencimizin faydalanacağı Müdürlüğümüz bünyesinde açılan GSB Spor Okulları amacı; Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan GSB Spor Okullarımız da tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir.

GSB Spor Okullarımızda almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır.

İlimizde 05-18 Yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik Badminton, Cimnastik, Voleybol, Güreş, Hentbol, Tekvando, Futbol, , Basketbol, Okçuluk, Judo, Atletizm, Hentbol ve Halkoyunları olmak üzere toplam 13 branşta ücretsiz olarak açılan GSB Spor Okulları 15 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek olup; şuana kadar 1000 Sporcu kayıt yaptırmıştır. Ayrıca; İlimizde 37 bin 260 Lisanslı Sporcumuz ve 2 Bin 126 Faal Sporcumuz bulunmakta olup, İl Merkezin 24 ve ilçelerimiz de 18 antrenör olmak üzere 13 branşta toplam 42 antrenörümüzle eğitimlere devam etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor GSB Spor Okulları açılış törenine tekrar hoş geldiniz diyor, tüm gençlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu. Murat KARATEKİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.